Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Všichni jsou mrtví! Potápěči našli těla pohřešovaných námořníků z torpédoborce

Autor: ČTK - 
28. srpna 2017
07:05

Potápěči našli těla všech deseti původně nezvěstných amerických námořníků z posádky torpédoborce John McCain, který se minulé pondělí u Singapuru srazil s ropným tankerem. Oznámilo to americké námořnictvo.

Potápěči námořnictva prohledávali zatopené části vojenského plavidla několik dní poté, co poškozená loď zakotvila v Singapuru. Příčina kolize se stále vyšetřuje a pacifická flotila provádí rozsáhlé prověřování svých plavidel a jejich posádek.

Torpédoborec John McCain, který má ve výzbroji 90 dálkově naváděných střel, byl podle vyjádření amerického námořnictva na rutinní cestě do přístavu. V pondělí časně ráno se srazil s ropným tankerem Alnic MC dlouhým 183 metrů, který plul pod liberijskou vlajkou.

Při střetu byl proražen trup amerického torpédoborce a byla zaplavena část lodi, kde je strojovna, komunikační místnost a kde spí posádka. Pět amerických námořníků utrpělo při kolizi zranění.

Kvůli pondělní srážce a dalším nehodám plavidel americké armády v oblasti Tichomoří v průběhu letošního roku byl tento týden zbaven funkce velitel americké sedmé flotily viceadmirál Joseph Aucoin.

Nehoda trajektu:

Video  Trajekt se 140 pasažéry narazil do zdi  - Youtube
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi