Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chlapec (10) ukradl 4 auta za 6 týdnů. Sedačku si musel napasovat k volantu

10letého kluka zatkla policie, ukradl 4 auta během 6 týdnů (ilustrační foto).
10letého kluka zatkla policie, ukradl 4 auta během 6 týdnů (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: jer - 
23. července 2017
17:34

S jakými autíčky si hrají vaše děti? Damarion Moore (10) z americké Floridy si zahrával s těmi skutečnými a navíc cizími. Za čtvrtou krádež vozu ho ve středu zadržela policie.

K zatčení došlo v Daytona Beach na Floridě. Mladík rozhodně neplýtval časem. Ve svých 10 letech během 6 týdnů stihnul ukrást 4 osobní automobily, uvádí policie. K jeho zatčení došlo ve středu, kdy byl zadržen policií po krádeži posledního vozu.

Chlapec údajně poslední krádež plánoval s dalšími nezletilými ve věku 15 a 16 let. Podle policie je nezvyklé, že by se starší teenageři setkávali s 10letým chlapcem. „Dokonce i vypadá jako desetiletý,“ řekla v rozhovoru pro Daytona Beach News-Journal kapitánka Jennifer Krosschellová. Dodala, že v ukradeném voze byla sedačka posunuta nejblíže k volantu.

Podle seržanta Tima Ehrenkaufera si vyšetřovatelé všimli, že Damarion je mnohem drzejší, než je u dětí v jeho věku obvyklé. „Má takovou ‚Hej, podívejte se na mě‘ osobnost. Je výbušný,“ řekl.

Poprvé policie Damariona zadržela v červnu, kdy podle policie ukradl první auto. Od té doby policie spojila Damariona s dalšími dvěma krádežemi. Chlapec byl po třetí krádeži umístěn do domácího vězení. Dostal sledovací náramek, kterého se ale během šesti hodin zbavil a vydal se plánovat další krádež.

Šéf policie Daytona Beach Craig Capri na tiskové konferenci řekl, že Damarionova situace je „tragická“ a doufá, že mu ve spolupráci s rodinou Moorových pomůžou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi