Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Populárním webům v Číně zakázali streamování: Propagují prý negativní názory a projevy proti vládě

Populárním webům v Číně zakázali streamování: Propagují prý negativní názory a projevy proti vládě.
Populárním webům v Číně zakázali streamování: Propagují prý negativní názory a projevy proti vládě.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
23. června 2017
06:47

Čínský státní úřad spravující média oznámil, že třem internetovým doménám přikázal, aby zastavily službu streamování obrazu a zvuku. Svůj krok úřad odůvodnil "negativními projevy", k nimž během streamování dochází, napsala ve čtvrtek agentura AFP.

Čínský státní úřad spravující tisk, vydávání knih, rádiové i televizní vysílání a kinematografii ve svém komuniké oznámil, že jedny z nejpopulárnějších čínských webů - Weibo, iFeng.com a AcFun - už nemají patřičná oprávnění k poskytování audiovizuálního streamování.

Pomocí těchto tří inkriminovaných webových stránek se šíří "četné programy o politice, které nejsou v souladu s pravidly nastavenými státem, a dále programy o společnosti propagující negativní názory a projevy", odůvodnil své rozhodnutí úřad. Cílem bylo "zajistit, aby se kyberprostor pročistil", uvedl dále úřad.

Síť Weibo funguje stejně jako Twitter a na konci března měla 340 milionů aktivních uživatelů. Na stránce AcFun mohou lidé naživo komentovat videa, na něž se dívají, zatímco iFeng je zpravodajský server.

Internet v Číně podléhá ostré kontrole. Vláda blokuje sociální sítě jako Facebook či Twitter a cenzuruje veškerý politicky citlivý obsah.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi