Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V dovolenkovém ráji Čechů útočil žralok: Muži prokousl ruku a zmizel

Autor: Mii - 
19. června 2017
12:55

Pobytem v nemocnici skončila pro 82letého španělského důchodce návštěva populární pláže Playa d´en Bossa na Ibize. Žralok modrý způsobil muži několik centimetrů velkou díru v ruce. Záchranáři se agresivní parybu snažili najít, pláž ale neuzavřeli.

Ibiza je turistická destinace proslavená zejména svými pohádkovými plážemi a nekončícími večírky. Je také místem, kam na dovolenou s oblibou vyrážejí Češi. Přítomnost žraloka modrého místní i návštěvníky překvapila.

Kontakt se žralokem zažil i potápěč, který si celou potyčku natočil

Video  Souboj na život a na smrt potápěče a žraloka.  - Facebook.com/Parker Simpson
Video se připravuje ...

Žralok na penzistu zaútočil v sobotu odpoledne. Přihlížející plavci po incidentu okamžitě opustili vodu, pláž ale uzavřena nebyla. Ošetřovatelé se jen snažili útočné zvíře najít, což po hodině pátrání vzdali, jelikož nenašli žádné důkazy o jeho přítomnosti. Shodli se ale, že takto velkou ránu musel způsobit jedině žralok.

Nejslavnější evropská paryba

Žralok modrý je nejrozšířenější druh žraloka ve Středozemním moři. V minulosti byly kvůli jeho výskytu zavírány pláže i v zemích, jako je Francie. Loni v červenci stejný žralok zaútočil na 40letého muže ve městě Elche ve Španělsku a podobně jako v případě seniora na Ibize mu pokousal ruku.

Kvůli žraloku modrému byla loni v srpnu uzavřena také pláž ve španělské Fuengirole. Turisté tehdy parybu zpozorovali u vodního parku. Díky rychlému jednání záchranářů, kteří okamžitě začali svážet plavce na vodních skútrech do bezpečí, se ale nikomu nic nestalo.

Záplavy mohou v exotických zemích vynést na souš i vodní predátory

Video  Žraloci a hadi ohrožují lidi při záplavách: Podívejte se, co vydala kalná voda.  - YouTube, Marcus Middletton, Blesk TV
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi