Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Po explozi plynu v Bruselu mrtvý a sedm zraněných. Teror tu loni zabil 32 lidí

Autor: ČTK, kal - 
19. března 2017
09:00

Nejméně jeden člověk zemřel a dalších sedm osob utrpělo zranění při výbuchu a následném požáru, který v sobotu v Bruselu zachvátil dva domy. Informovaly o tom v noci na neděli místní úřady, podle kterých je neštěstí nejspíš důsledkem úniku plynu.

„Záchranáři převezli sedm lidí do dvou nemocnic. Tři z nich mají těžká poranění. Mezi těmito vážně zraněnými jsou dvě děti ve věku dvou a 15 let. V troskách se v sobotu večer našlo tělo jednoho muže,“ uvedly úřady v prohlášení k neštěstí ve čtvrti Saint-Gilles.

Starosta čtvrti Saint-Gilles Charles Picqué odmítl podle belgických televizních stanic RTL a RTBF hovořit o terorismu, výbuch podle něj nejspíš způsobil únik plynu.

Výbuch a následný požár poničily dva domy

Brusel zažil 22. března nejhorší atentáty ve své historii. Islamisté při nich zabili na letišti a v metru 32 lidí a dalších více než 320 osob zranili. Od té doby platí v zemi mimořádná bezpečnostní opatření a veškeré podobné incidenty jako sobotní výbuch vzbuzují velký zájem médií.

Vše o loňském útoku teroristů v Bruselu najdete zde

Podívejte se na to, co napáchala sobotní exploze. A připomeňte si teror v Bruselu v březnu 2016:

aaamanda ( 26. března 2017 18:53 )

Co je to za nesmysl? Copak teror, tedy označení činnosti, může zabíjet? Zabíjet mohou jen lidé, tedy teroristé . Kdo píše tyhle články, to je děs

mrkevmrkev ( 19. března 2017 11:31 )

Nějak rychle přispěchali s informacemi důvodu. jakmile se jedná o střelbu, sekerkování, tak nic neřeknou, že se musí vše řádně vyšetřit. Tady zrovna mohli mít varnu, nebo si připravovat nějakou munici, nebo vestičky.

montevideo ( 19. března 2017 10:23 )

Není, prostě jen jiné zvyky jiné kultury !

montevideo ( 19. března 2017 10:18 )

I kdyby tam jejich snědší, milí, vítaní, noví spoluobčané nějakou tu bombičku zapomněli, tak o co jde? Je to přece jiná kultura, tak buďme tolerantní ....

ivoadler ( 19. března 2017 10:15 )

Teror to (prý) nebyl. Tak o co jde?

Zobrazit celou diskusi