Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nahé „vojandy“ a oplzlé mariňáky řešil i senát USA. Velitel výbor neuspokojil

Autor: ČTK - 
15. března 2017
07:55

Neoprávněné sdílení fotek nahých příslušnic amerického námořnictva v úterý řešil Senát ve Washingtonu. Tisíce současných i bývalých mariňáků na internetu shromažďovaly a oplzle i výhružně komentovaly odhalené snímky stovek svých kolegyň. Představitelé armády slíbili viníky potrestat. Mnohé členy senátního výboru ale prohlášení velitele námořní pěchoty neuspokojila.

Velitel námořní pěchoty generál Robert Neller se před senátním výborem pro ozbrojené složky zavázal, že požene viníky k zodpovědnosti všemi právními i jinými dostupnými prostředky. Přiznal také, že skandál může narušit nábor žen do bezpečnostních sil. Podle něj je třeba změnit kulturu v námořnictvu, kde někteří vojáci stále neakceptují ženy jako spolubojovnice.

Vojáci se baví i jinak, než sdílením nahých fotografií kolegyň:

Video  Dva vojáci spolu divoce tančí v kasárnách  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Nellera kritizovaly zejména senátorky, poznamenala agentura AP. „Tento výbor slyšel podobná prohlášení (i) v minulosti,“ sdělila Jeanne Shaheenová z opoziční Demokratické strany. „Je těžké uvěřit, že se něco opravdu udělá. Proč bychom měli věřit, že to tentokrát bude jiné než dříve?“ dodala.

Její spolustranice Kirsten Gillibrandová upozornila, že obvinění tohoto druhu se objevila už v roce 2013. „Pokud nedokážeme zasáhnout na Facebooku, jak máme být schopni čelit ruské agresi a kybernetickým útokům napříč naší armádou?“ zeptala se.

Až 30 tisíc mariňáků sdílelo nahé a většinou jmenovité fotky na mezitím zrušené facebookové skupině Marines United. Případem se bude Senát zabývat i příští týden.

salto ( 15. března 2017 11:39 )

Taky si myslím, že oblíbená paterčata a jejich plodní rodiče jsou diskriminováni a ubližujou jim už tím, že k nim nedají diskusi, aby je mohli běžní lidé, kteří chodí do práce podpořit, alespoň morálně

jetuslunicko ( 15. března 2017 09:01 )

kecy v kleci....... tímto nás p.lesku krmíte? Vojáky nechte vojáky, nasazují krk každý den za jiné! Diskuzi k problémům v naší zemi nepustíte, jakmile se jedná o c.i.g.or.ky, které nemají stále dost (veleslavná rodina paterčat!!) a jakmile něco zavání s.l.i.m.á.ky...... okamžitě zákaz příspěvků!!

Zobrazit celou diskusi