Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Aligátor jim odtáhl a utopil syna (†2): První slova rodiny po tragédii

Autor: ČTK - 
17. června 2016
17:26

Aligátor jim odtáhl dítě před očima a rodinná idylka se rázem změnila v tragédii. Rodina Gravesových je stále v šoku a nemůže pochopit, jak se to vše rychle odehrálo. Co rodiče vzkázali veřejnosti?

Aligátor zaútočil na dítě v úterý večer místního času ve chvíli, kdy si hrálo těsně u břehu. Hocha se vzápětí pokusil zachránit otec, kterému se ale nepodařilo syna ze spárů plaza vytrhnout. Do záchranné operace se rychle zapojil i plavčík. Bohužel ale aligátor zmizel i s chlapcem pod hladinou.

Přestože policie a záchranáři nasadili do pátrání vrtulník, sonar a tým potápěčů, dlouhé hodiny se jim chlapce nalézt nepodařilo. Do akce se zapojilo na šest desítek lidí. Šerif Demings zhruba po 15 hodinách hledání vyhlásil, že již není naděje na nalezení živého dítěte. Další více než čtyři hodiny trvalo, než oznámil, že tělo objevili potápěči. Podle Demingse nebyl chlapec aligátorem roztrhán. Nejspíš se utopil.

„Slovy nemůžeme popsat šok a smutek, který rodina prožívá po smrti našeho syna. Jsme naprosto zničeni a prosíme o soukromí v této extrémně složité chvíli. Velice děkujeme policii a personálu, kteří v posledních 24 hodinách usilovně pracovali,“ uvedla po tragédii rodina Gravesových.

Incident se stal u laguny Seven Seas, která je součástí rozsáhlého Disneyho komplexu a jejíž maximální hloubka sahá do čtyř metrů. Cedule tu zakazují koupání. Rodina pocházející z Nebrasky, která má tři děti, se v době neštěstí pohybovala u hotelu Disney Grand Floridian. Společnost Disney uvedla, že ji událost hluboce zasáhla. Dnes navíc oznámila, že kvůli útoku uzavírá všechny pláže v orlandském resortu.

Knak ( 20. června 2016 04:34 )

Už jenom to že se tam vyskytujou aligátoři a lidi se tam choděj rochnit-to že tam byl plavčík nasvědčuje tomu,že se lidi cpou do teritoria kde nemaj co dělat.Kluka je mě líto,ale dokud lidi nebudou respektovat přírodu a právo silnějšího,tak vždycky na to dojedou ať je to krokodýl,medvěd,lev atd atd.

Awa99 ( 19. června 2016 16:07 )

pokud si ten chlapec hrál u břehu, tak je aligátorova přirozenost a instinkt, že zaútočil. Zaútočí na vše co nu ze dna připomíná kořist a je hlavně chyba rodičů, že nedávali na své dítě pozor! Potrestala bych rodiče a ne toho aligátora, který v podstatě za nic nemůže. Skoro každý viděl nějaký dokument s krokodýli a viděli, že oni útočí na zvířata u břehu. Je mi líto, že rodiče byli takto nezodpovědní a že přišli o syna, ale víc je mi líto toho tvora, který lovil jen kvůli instinktu. Ps: Disney si mělo dát větší pozor na okolí rezortu.

naidka ( 17. června 2016 20:44 )

Tu cedulku by nikdo nestihl přečíst.

Zobrazit celou diskusi