Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Batole, které odvlekl aligátor, našli mrtvé: Tělíčko nebylo roztrhané

Autor: ljš - 
15. června 2016
22:34

Prohlásili ho za mrtvého a pár hodin poté našli i jeho tělo. Poslední naděje, že by dvouletý chlapeček, kterého během dovolené v orlandském Disneylandu odvlekl aligátor, mohl v bažinách přežít, jsou pryč.

Případ dvouletého Lanea Gravese otřásl celým světem. Jeho rodiče doplatili na to, že nedbali zákazu koupání v jezeře Seven Seas Lagoon. Aligátor po chlapečkovi chňapl, když si hrál ve vodě. Otec byl sice poblíž, ale tragédii už zabránit nedokázal.

Aligátor měřil podle šerifa Jerryho Demingse jeden až dva metry. Lovci během pátrání chytili pět různých plazů, žádné stopy po tom, že by některý z nich měl v čelistech dítě, však neobjevili.

Přestože policie a záchranáři nasadili do pátrání vrtulník, sonar a tým potápěčů, dlouhé hodiny se jim chlapce nalézt nepodařilo. Do akce se zapojilo na šest desítek lidí. Demings zhruba po 15 hodinách hledání vyhlásil, že již není naděje na nalezení živého dítěte.

Další více než čtyři hodiny trvalo, než šerif oznámil, že tělo objevili potápěči. Podle Demingse nebyl chlapec aligátorem roztrhán.

mandat ( 16. června 2016 11:02 )

Dvoulety chlapec si hral sam u jezera.Nezodpovednost rodicu. Krokodyl i aligator svou obet ulozi ve vode a az za par dnu ji bude zrat.To je snad zname.

tvujosudzmrde ( 16. června 2016 10:46 )

skaara ( 16. června 2016 10:32 )

Je to samozřejmě tragédie a obrovská ztráta pro rodinu toho chlapečka, což již ale nepochopím, je proč ta rodina vstupovala někam, kde byl zákaz vstupu ? Aligátor se pochopitelně neptal - je to divoké zvíře a vrcholový predátor, tudíž útočil na pohybující se cíl a pak už nebyla šance na jakoukoliv záchranu a to dítě se utopilo. A tom, že tělo nebylo sežráno není nic překvapujícího, aligátoři, krokodýli a jiní svoji kořit vždy nejprve ukryjí do jakési "podvodní spižírny" a tam také toho chlapečka nakonec našli. Prostě je to tragické, chyba nebyla na straně aligátora, ale lidí, kteří vstoupili do zakázaného území. Tím nechci snižovat tragičnost té události - ten klučina si jistě prošel peklem, pouze konstatuji fakta

koko ( 16. června 2016 10:24 )

Pravdepodobne zijete ve stredni nebo severni Floride. Aligatori jsou prakticky v kazde louzi, a to nemluvim o hadech. Je dobre si drzet travnik nakratko, aby mel clovek prehled o haveti. Pokud bydlite v nejake gated subdivision, tak se nedivim, ze zadne zvire nepotkate. Jinak tam "dole" v Everglades zije asi 400 lidi, viz: https://suburbanstats.org/population/florida/how-many-people-live-in-everglades

Dateri ( 16. června 2016 09:52 )

Kecáte, Popelko, píšou, že byly nalezeny ostatky, což neznamená zbytky, a že tělíčko bylo neporušené, zřejmě vám dělá překlad problém.

Zobrazit celou diskusi