Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Alexej (29) přežil brutální útok medvěda: Takhle vypadá opravdový Revenant!

Autor: lm - 
22. března 2016
15:16

Jaké to je, když vás napadne medvěd? Na oscarový film REVENANT Zmrtvýchvstání zapomeňte, realita je mnohem krutější a násilnější. Své by o tom mohl povídat i mladý Rus Alexej Koptyakov (29), kterému medvěd málem rozdrtil lebku.

K útoku šelmy došlo v Sverdlovské oblasti, kde byl mladý Rus na lovu. Jeho pes Thunder zachytil stopu a dovedl Alexeje k malé jeskyni, kde na lovce čekalo nepříjemné překvapení. „Uvnitř byl obrovský medvěd a vyrazil přímo na mě,“ popsal děsivou scénu Alexej.

Alexej začal před medvědem couvat a uklouzl po mokrém kameni, přičemž omylem vystřelil z pušky. „Doufal jsem, že hlasitý zvuk medvěda vyděsí, ale on se naopak ještě více naštval a zrychlil. Chtěl jsem přebít zbraň, ale než jsem to stihl, už byl na mně,“ řekl.

Naštvaný medvěd mladíka začal cupovat hlava nehlava. Šílený útok trval několik dlouhých minut. „Schoulil jsem se do klubíčka. Slyšel jsem, jak mi praskají kosti. V tu chvíli jsem nedoufal v přežití, ale přál jsem si, aby mě sežral rychle a já moc netrpěl,“ vylíčil Alexej.

Alexej se probral až poté, co ho medvěd nechal být. První, co si pamatuje, je, jak uviděl sníh kolem něj zbarvený jeho krví do ruda. Mladíkovi se podařilo se doplazit k silnici, kde si chtěl stopnout pomoc. Několik vozidel ho ale nechalo napospas osudu. Zachránil ho až petrohradský turista, který ho dopravil do nemocnice.

Doktorům trvalo 11 hodin, než se jim podařilo dostat zřízeného Alexeje do stabilizovaného stavu. Mladíkovi museli zrekonstruovat čelist pomocí kostí z jeho pánve. Alexej si pobyl celkem pět dní na JIP. Měl ale štěstí, že vůbec přežil...

a-z- ( 22. března 2016 17:58 )

No jo, no. Aby to vypadalo věrně, měli mu rozmlátit hlavu palicí.

lync ( 22. března 2016 16:51 )

 tady asi někdo nepochopil, že Caprio je herec

Zobrazit celou diskusi