Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Harry Potter bude mít další díl! O co půjde v nové knize o kouzelnících?

Autor: ČTK - 
11. února 2016
18:45

Fanoušci knižní série o Harry Potterovi zbystřete! Ačkoliv se J. K. Rowlingová zařekla, že už nenapíše další díl o malém čaroději, stal se zázrak. V létě vyjde v pořadí už osmý díl, který přiblíží životy malých čarodějů v dospělosti. Půjde o sepsanou divadelní hru, kterou napjatě očekává celý svět.

Text očekávané divadelní hry britské spisovatelky J.K. Rowlingové o Harrym Potterovi vyjde také knižně. Již osmá vázaná kniha s příběhy slavného čaroděje vyjde ve dvou dílech 31. července, den po uvedení divadelní hry v Londýně. Ponese stejný název jako hra, tedy Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter a prokleté dítě), informovala stanice BBC.

Příběh nové divadelní hry naváže na poslední sedmou knihu, konkrétně 19 let po velkolepé bitvě mladého kouzelníka s Lordem Voldemortem. Vystupovat v ní bude dospělý Potter a jeho syn Albus Severus Potter bude ve hře údajně přepracovaným zaměstnancem Ministerstva kouzel se starostí o tři děti, zatímco jeho nejmladší syn - pojmenovaný po někdejším řediteli bradavické školy Albusovi Brumbálovi - bude bojovat s "tíhou nechtěného rodinného odkazu," sdělili už loni producenti dramatu.

Drama bude mít dvě části, které bude možné zhlédnout najednou, či dva dny po sobě. Předpremiéra by se měla konat 7. června a od 30. července by mohli hru v londýnském Palace Theatre zhlédnout i běžní fanoušci. Prodej vstupenek na představení byl přes internet zahájen loni v říjnu a hned první den se jich prodalo 175.000.

"Na Rowlingovou a její tým se obrátilo se žádostí o knižní vydání textu hry velké množství fanoušků, kteří nemohou přijet na hru do Londýna a kteří by si nový příběh rádi přečetli v knižní podobě. A tak jsme opravdu nadšeni, že jsme s to jim to umožnit," sdělil vydavatel nové knihy David Shelley.

Knih J.K. Rowlingové o Harrym Potterovi se prodalo více než 450 milionů a přeloženy byly do 78 jazyků. Filmy na motivy knih vydělaly po celém světě více než sedm miliard dolarů (167 miliard Kč).

jarypadlo ( 11. února 2016 20:53 )

O co asi v té slátanině může jít? O exkrement vypocený z rowlinghead.A klidně může ta pitcha mít řeči o klecových lůžkách na psychiatrii v ČR.

Zobrazit celou diskusi