Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Turisté si spletli uprchlickou ubytovnu s hospodou. Došlo jim to až při placení

Tak trochu jiná restaurace
Tak trochu jiná restaurace  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
19. prosince 2015
08:23

Dvojice turistů ze západní části Německa se chtěla po náročném výletě v bavorském regionu Franky občerstvit v místním hostinci. Netušila však, že již nějakou dobu nefunguje a v budově místo něj vzniklo zařízení pro ubytování žadatelů o azyl. Jak se věci ve skutečnosti mají, turisté zjistili až v okamžiku, kdy požádali obsluhu o účet.

O kuriózním případu pohostinnosti informoval místní list Fränkischer Tag. 

Pár důchodců z Karlsruhe podnikl v Horních Francích, které sousedí s Českem, výlet po řece na kánoi. Ve starém hostinci v Zapfendorfu nedaleko Bamberku, kde se manželé rozhodli občerstvit, dostali chléb, marmeládu, vejce, sýr a čaj. Následně požádali o účet, který však nedostali. Kuchaři a číšníci, kteří se o ně starali, byli totiž běženci a domnělá restaurace v současnosti slouží jako ubytovna pro žadatele o azyl. 

„Řekl jsem jim: Pojďte dál, uvelebte se, chovejte se jako doma,“ uvedl jeden z žadatelů o azyl, kteří se turistů ujali. „Na stůl jsme přinesli, co jsme měli,“ dodal. 

„Ten mladý muž, který se ptal, co si přejeme, byl tak milý. A tak milé mladé hostinské je třeba podporovat,“ vysvětlila 68letá turistka listu Fränkischer Tag, proč se rozhodli v hostinci najíst. Když zjistila, že je ve skutečnosti v azylovém zařízení, vytryskly jí prý slzy dojetí.