Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Američan strávil 28 let ve vězení, protože se ženě zdálo, že ji znásilnil

Clarence Moses-EL strávil 28 let ve vězení, protože ho žena nařkla ze znásilnění.
Clarence Moses-EL strávil 28 let ve vězení, protože ho žena nařkla ze znásilnění.  (Autor: Reprofoto Youtube, Twitter, Facebook, archiv)
Autor: lm - 
20. prosince 2015
18:22

Dlouhých 28 let strávil ve vězení Američan, který byl nařčen ze znásilnění. Oběť v roce 1988 uvedla, že ji Clarence Moses-EL napadl, když se vrátila domů z večírku. Žena ho tehdy identifikovala na základě toho, že k ní přišla jeho tvář ve snu.

Clarence Moses-EL byl v roce 1988 odsouzen k 48 letům vězení za znásilnění. Žena tehdy policistům uvedla, že se vrátila z večírku domů, kde ji někdo přepadl a znásilnil. Původně ale uvedla, že násilníkem byl jistý L. C. Jackson. Při identifikaci o den později ale ukázala právě na Clarence a uvedla, že jeho tvář k ní přišla ve snu. Žádný další důkaz proti němu policisté neměli.

Clarence dlouhé roky trval na své nevinně a snažil se přesvědčit soud, aby byl jeho případ znovu otevřen. Zkomplikovalo to ale i nepochopitelné chování denverské policie, která vyhodila veškeré zajištěné stopy DNA a oblečení oběti. A to navzdory tomu, že soudce nařídil, aby byl důkazní materiál ponechán.

Průlom nastal až v prosinci 2013, kdy Clarencovi do vězení došel dopis, ve kterém mu výše uvedený L. C. Jackson napsal, že nemůže uvěřit, že byl odsouzen za znásilnění této ženy, protože s dotyčnou měl v tu noc sex on. V červenci byl Jackson předvolán k soudu, kde uvedl, že se během sexu s touto ženou naštval a praštil ji. Žena ale tvrdila, že si šla zrovna lehnout, když ji někdo začal škrtit a poté ji znásilnil.

Jackson sice nebyl z ničeho obviněn, ale jeho záznamy ukázaly, že by to nebylo poprvé, co se podobného činu dopustil. V roce 1992 měl napadnout a znásilnit matku s dcerou zhruba dva kilometry od místa, kde mělo dojít ke znásilnění ženy v roce 1988.

Vzhledem k tomuto vývoji je velmi pravděpodobné, že se Clarence dočká obnovení procesu.

vi3ol ( 21. prosince 2015 02:48 )

..mám taky černý sny..neudávám nikoho.. jenom se takhle vzbudím v noci spocenej,..a nenapadá mě nikdo, koho bych narychlo udal.sendr..krak..už se probírám..

nojasne ( 21. prosince 2015 00:32 )

lidí je stejně pořád moc

tuba24 ( 20. prosince 2015 23:51 )

nefetuj, pises potom uplne kktiny

..krakonos500 ( 20. prosince 2015 23:42 )

Kramný, Tomek...

bum-bec-bum ( 20. prosince 2015 23:03 )

No prosím, další tupka. V USA žije 320 000 000 lidí, v Evropě 742 452 000 lidí. Takový rasismus jako je v USA v Evropě opravdu neznáme. Nestřílíme po sobě a nespíme se zbraní pod polštářem. V USA odstřelí každého, kdo okamžitě neuposlechne. Ne, aby ho zranili, policie ho prostě odstřelí jako škodnou zvěř. Diktatuta, ekonomiku mají Židové ve svých rukou a ti se mstí za vše co jim kdy který národ udělal. A obyčejným lidem vládne diktátorská policie. Vždyt tam máte mozky vymytý, že to není normální. Všechny tyhle střelby ve školách a v restauracích začalo v USA. Samej úchyl a debil. A netvrd mi, že to pravda není, byla jsem tam dost dlouho a vím svý. Na tak povrchní a praštěnej národ, opravdu mozkem primitivní mi není. Nemaj tam hodnoty, všechno jen kýč, kýč a zase kýč. Krvelační, zfetovaný, válkami zdementovaný lidi. Kdyby se USA nesr.aly do jiných zemí, byl by na zemi klid. A na to kolik lidí žije v Evropě jsme na tom ještě moooc dobře oproti USA. Ani 1/3 nemáme. Jenže ty vaše povídačky zkreslené znám.

Zobrazit celou diskusi