Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obama slíbil zničit ISIS. A masakr v Kalifornii byl podle něj dílem teroristů

Autor: ČTK, tmp - 
7. prosince 2015
02:53

Podle amerického prezidenta Baracka Obamy byla kalifornská střelba v San Bernardinu teroristickým činem, jehož účelem bylo zabíjet nevinné lidi. Řekl to v neděli v proslovu k národu z oválné pracovny Bílého domu. Odtud se obrátil na občany v reakci na střelbu, při níž bylo zabito 14 lidí. V projevu Obama rovněž hovořil obšírněji o boji proti terorismu a slíbil zničení Islámského státu.

Obama mluvil o stavu vyšetřování střelby v San Bernardinu, o terorismu a opatřeních v boji proti němu. Podle amerického prezidenta neexistuje dosud žádný důkaz, že by střelci ze San Bernardina, muslimský manželský pár, byli řízeni zahraniční nebo domácí teroristickou skupinou. FBI podle něj stále shromažďuje fakta.

Jisté však podle Obamy je, že útočníci ze San Bernardina byli zradikalizovaní. Prezident v té souvislosti upozornil například na nebezpečí šíření radikalismu po internetu, a proto by podle něj měl být omezen přístup lidí k příslušnému obsahu na sociálních sítích. Hrozba terorismu podle něj v posledních několika letech postoupila do nové fáze.

Šéf Bílého domu slíbil zničení takzvaného Islámského státu. Americká armáda prý bude nadále pronásledovat teroristy, ať jsou ve kterékoli zemi. Spojené státy se však podle něj nenechají zatáhnout do pozemní války v Iráku a Sýrii.

IS podle Obamy nejedná ve jménu islámu. Upozornil, že jeho oběťmi jsou většinou právě muslimové. Ty vyzval, aby bojovali proti „extremistickým ideologiím“.

Obama ve svém projevu rovněž opětovně vyzval Kongres ke schválení zákonů omezujících držení střelných zbraní.

moiaza ( 7. prosince 2015 10:52 )

Obama chce zničit ISIS? Vy mu věříte? Co dělal doposud? Obama je jednoduchý lhář. Až Rusové začali s opravdovým bojem proti ISIS, nejdříve na Rusy nadával, pomlouval a teď mu teče do bot. Tak začal slibovat. Je to především USA, kdo neměl a nemá zájem o úplnou likvidaci ISIS. A USA dobře ví proč. Všechny jejich záměry likvidace ISIS jsou jen hranou komédii. Podobná té komédii jak Dášenka o Vaška přišla.

ohrazenice ( 7. prosince 2015 10:37 )

Zničit Islámský stát to je to samé jako naučit cikány pracovat a nekrást.

realistaii ( 7. prosince 2015 09:51 )

teroristická opice hussein obama ,fašisti USA založili Islámský stát teroristické útoky provedli v usa a evropě aby zabránili rusku a sýrii porazit USA žoldáckou armádu teroristů ,jako za druhé světové na konci války při totální porážce Německa vtrhli do evropy aby okupovali evropu a dodnes okupují evropu Odtajněná zpráva americké agentury: „Zařiďte vznik Islamistického státu, „aby se izoloval syrský režim“ http://www.novarepublika.cz/2015/05/odtajnena-zprava-americke-agentury.html usa = islámský stát i nacistická kyjevská junta spojenec usa je terorista důkazy z trezorů USA , vláda USA dlouhodobě vyzbrojuje muslimské, teroristické organizace ,k vyzbrojení hitlerovské nacistické junty kyjeva se hlásí veřejně http://www.novarepublika.cz/2015/05/rezie-teroristicke-chatry-in-flagranti.html příčinou ZLA je kapitalistická fašistická totalita USA a NATO John Perkins-Přiznání lovce ekonomik http://www.youtube.com/watch?v=EM31myP0tqE, fašistická teroristická vláda USA vyvolala války v Jugoslávii ,cílem bylo rozbít všechny země východního bloku na kousky , což se také povedlo ,a ty kousky rozkrást zadlužit a zkolonizovat , což se vše fašistům povedlo ,právě likvidují Ukrajinu u nás církevní rozkádačkou dokrádají poslední zbytky země ,barevné revoluce,arabské jaro, okupace USA otevřeně podporují teroristy po celém světě a fašisty na Ukrajině http://www.novarepublika.cz/2015/10/usa-otevrene-podporuji-teroristy-po.html zakladatele m ,sponzorem,cvičitelem a moderního islámského terorismu alkajdy, Isil, al nusra, syrské libyjské alkajdy, čečenské alkajdy, ujrgurských muslimských teroristů, kosovské muslimské učk je vláda USA Islámský stát úmyslně stvořily USA proti Assadovi. Teď to řekl i vysoký americký zpravodajec 11. 8. 2015 http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Islamsky-stat-umyslne-stvorily-USA-proti-Assadovi-Ted -to-rekl-i-vysoky-americky-zpravodajec-394823 vzestup Islámského státu nebyl jen dílem náhody. St

sairait ( 7. prosince 2015 09:48 )

doteď tam s turkama kradli ropu a když jim rusák roztřískal zásobovací trasy tak se probudil, Obava jeden

1pravda1 ( 7. prosince 2015 09:33 )

A co jste USA dělali v Sýrii doteď? Aha chtěli jste svrhnou jejího prezidenta, podporovali jste opozici, která vlastně v sobě zahrnovala i lidi z IS. Chtěli jste, aby tam nezůstal kámen na kameni tak jako v Libyi, Afgánistánu atd. Jen mlžíte, najednou jste si po čtyřech letech v Syrii vzpomněli, že je tam IS, který podporuje ovšem váš největší spojenec a příklad demokracie a lidských práv ovšem to vám nevadí, a Asad ano.

Zobrazit celou diskusi