Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Uvnitř Krejčířovy špinavé cely: O ohyzdnou koupelnu se dělil s Pistoriusem

Autor: shp - 
2. prosince 2015
05:10

Špína, zápach a nepořádek. Nejznámější souzený a odsouzený český gangster Radovan Krejčíř (47) si dlouhé roky užíval luxusu na Seychelách a později i v JAR. Do té doby, než spadla klec a známý kriminálník, jehož příběh byl zfilmován ve snímku Gangster Ka, putoval do cely ve věznici Kgosi Mampuri II. Tu nyní poprvé navštívili novináři a někteří z nich se horko těžko snažili, aby se nepozvraceli.

Pretoriánská věznice není zrovna pětihvězdičkový hotel, takže si Krejčíř musel dlouho zvykat na to, že namísto luxusní vily na kopci s několika ložnicemi, pohádkovým výhledem a rozměrnou koupelnou se nyní krčí v místnosti, kde má kromě stolku místo záclon kus hadru a na Čecha padají dlaždičky.

České věznice jsou proti tomu Hilton. Krejčíř se navíc musel dělit o zapáchající koupelnu s dalším mužem, jediným, který s ním byl na stejném bloku. Tím byl paraolympionik Oscar Pistorius, vězněný za zabití své přítelkyně. 19. října však byl propuštěn z vězení a odpykává si zbytek pětiletého trestu v domácím vězení.

Video  Pistorius a Krejčíř hrají fotbal.  - The Sun
Video se připravuje ...

Jeho cela nebyla o nic lepší než ta Krejčířova. Oba muži se podle všeho za mřížemi spřátelili, a dokonce si zahráli i fotbal. Teď je v celém bloku Krejčíř sám. Ani to mu ale nebránilo v tom, aby si naplánoval útěk. Nedávno zadrželi ženu, která mu dokonce chtěla do cely propašovat telefon.

Ohyzdná cela zatím svůj úkol plní naplno, Krejčíř se z ní nedostal. Český gangster nyní ve vězení čeká, jak vysoký trest dostane za pokus o vraždu, únos a přechovávání drog. Soud by mohl rozhodnout 22. února příštího roku.

donaf ( 2. prosince 2015 16:06 )

Co? To je luxus pro takový dobytek.

cukrenka ( 2. prosince 2015 14:04 )

Když s e bude stále zdražovat voda, tak si vanu natočíme málokdy a bude muset stačit projí se pod sprchou, jako to v některých vězeních je. Já nevidím žádnou hrůzu. Proč má Praha Francouzského vodohospodáře. Správcovství nemohla dšělat česká firma? To by bylo zajímavější téma, že? PROČ?

kimbe ( 2. prosince 2015 12:12 )

Má to tam OK. Neměl utíkat, měl by se ještě líp. Třeba ještě změní názor Luxusní Pankrác čeká. http://www.lidovky.cz/promena-veznice-na-pankraci-opryskany-nabytek-vystridal-luxus-psq-/ zpravy-domov.aspx?c=A131021_142218_ln_domov_spa

hulimihoukolen ( 2. prosince 2015 12:12 )

Ryba je i kapr. A ten přijde na max 80kc za kilo.A losos se dá koupit tak kolem 320 za kg.

frantacizek ( 2. prosince 2015 12:00 )

vám asi úplně hrabe, bulvární hovada. Ta koupelna je normální standard každé rodiny pořadu Výměna manželek, popř. Farmář hledá ženu. a při těch vašich platech, kterými vás oblažuje don Křetínskej, vy bulvární nýmandi, sami nežijete v ničem lepším

Zobrazit celou diskusi