Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brány gangsterova království se otevřely: Krejčířův luxus jde do dražby

Autor: shp - 
25. listopadu 2015
17:09

Několikamilionové sídlo na útesu, obří garáž, vyhlídka jako ze snu, luxusní zařízení a majitel za mřížemi! Takový je osud jihoafrické vily českého kriminálníka a gangstera Radovana Krejčíře, kterou si nyní konečně mohli prohlédnout novináři a realitní makléři. Je možné takové sídlo nabýt legálně?

Dům se bude dražit v sobotu a podle některých zdrojů ho Krejčíř koupil v roce 2008 za v přepočtu 23 milionů korun. Do té doby, než skončil za mřížemi jihoafrické vesnice, si ho jistě užil dosyta. Koneckonců je vidět, že při pobytu v JAR Krejčíř rozhodně nezhubl, naopak.

Tradují se zvěsti, že když si vilu přišel Krejčíř prohlédnout, vzal si s sebou rovnou kufřík plný bankovek, a když si ji prohlédnul, tak prohlásil: „Ta bude moje!“ A také se jeho majetkem stala, ale potěšení z vlastnictví honosné nemovitosti překazila dlouhá ruka zákona.

U příjezdové cesty do vily jsou postaveny hned tři garáže, ve kterých před několika lety parkovaly Krejčířovy vozy, motorky, a dokonce čluny. Nyní zejí prázdnotou poté, co byla většina majetku soudně zabavena.

Krejčíř si už téměř s jistotou nikdy neprohlédne rozsáhlý salon, ve kterém domlouval své obchody, jeho kuchařky už v obří kuchyni také nic nenavaří, avšak nový majitel si všeho užije dosyta. I obřích balkónů, na nichž se může slunit a obdivovat krásy Johannesburgu.

Do JAR se přesídlil Krejčíř ze Seychel, kam záhadně utekl při vyšetřování v Česku. Policejní zdroje se shodují, že mu musel na úprku někdo pomoci, kdo to byl, však zůstává záhadou. V Česku byl odsouzen na 10,5 roku za půlmiliardový daňový únik a v JAR se jeho tresty jenom stupňují.

Dalším zařízením, které se draží, je chatka u řeky, jež má také milionovou cenu. Krejčíř evidentně neměl hluboko do kapsy. I tato chatka je dvoupatrová a Krejčíř v ní trávil nejspíš časy, kdy rád rybařil. Ten se měl...

alzbeta59 ( 19. června 2021 01:31 )

tak vam reknu, koukla jsem na par fotek, ale ani zadarmo pred pozarem bych to nechtela

Ma to vkus nabubreleho zbohatlika

alzbeta59 ( 19. června 2021 01:30 )

no, ze jo ... chudinka jeden malej

stanislavhahn ( 27. listopadu 2015 10:48 )

Vinen!!!Konečně jedno p.ase bude sedět v base....

bleskyplesky ( 25. listopadu 2015 19:52 )

to je zajímavé, že v JAR ho zašili letos a dům už jde do dražby. Tady ho odsoudili před 10-ti lety a majetek mu patří pořad a je to vše v pohodě. Vypadá že i v Africe je lepší vymožitelnost práva než v ČR

miro 49 ( 25. listopadu 2015 18:43 )

...tak vidíte,jen ty peníze mu zůstaly...

Zobrazit celou diskusi