Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Fenka Diesel, kterou zabili teroristé: Do psího důchodu jí zbývalo pár měsíců

Autor: štš, shp - 
23. listopadu 2015
16:01

Do psího důchodu jí scházelo jen pár měsíců a její lidští kolegové v ni měli absolutní důvěru. O policejní fence belgického ovčáka Diesel (†7), kterou minulý týden zabili při zátahu v Paříži teroristé, poprvé obšírněji promluvil její zdrcený psovod.

Přesně jsem věděl, jak se v dané situaci zachová, a ona to zase věděla o mně. Byli jsme skoro jako sourozenci, jako dvojčata,“ prohlásil policista, který si nepřál být jmenován.

A vrátil se i k osudné akci ve čtvrti Saint-Denis. „Když utichla střelba a výbuchy, poslali jsme ji do domu. Jejím úkolem vždy bylo zmapovat situaci a částečně nám vyčistit cestu. Prošla jeden pokoj, pak druhý, ale najednou se mi ztratila z dohledu. Pak se znovu ozvala střelba a už jsem ji živou neviděl.

Fenka podle původních informací zahynula poté, co se odpálila sebevražedná atentátnice Hasna Aitboulahcen. Jenže tomu tak nebylo, ukázalo se, že  Hasnu i pejska má na svědomí další terorista, který se skutečně odpálil. Ze zvířete se okamžitě stala hrdinka, kterou ctí nejenom ve Francii.

naidka ( 23. listopadu 2015 18:25 )

...a pozdravuj tam všechny zvířecí dušičky Diesel.

andorea ( 23. listopadu 2015 17:37 )

Měj se za Duhovým mostem krásně, fenečko...

xxxx678 ( 23. listopadu 2015 16:16 )

Diesel

Zobrazit celou diskusi