Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Češka zablokovala dopravu na Ukrajině: Její vlivný manžel má teď problém…

Autor: lm - 
23. listopadu 2015
10:38

Český podnikatel Tomáš Fiala má problém na Ukrajině. Jeho manželka Natalia (35) v březnu v centru Kyjeva zaparkovala tak nešikovně, že na tři hodiny zablokovala hromadnou dopravu. Podle ukrajinských médií podnikatel odmítá zaplatit pokutu a náhradu škody. Fiala se brání, že jde jen o negativní kampaň.

Incident se odehrál koncem března. Natalia Fialová zaparkovala luxusním vozem Porsche Cayenne tak, že kus vozu zasahoval do kolejí a tramvaje nemohly úsekem projet. Kvůli nešikovně odstavenému vozidlu se vytvořila dlouhá kolona tramvají. O případu jako první informoval portál iDNES.cz

Прямо зараз пробка по вул. Дмитрівській, 69. Власник чи то пак власниця преміальної автівки лишили транспортний засіб по...

Posted by Блогерський КИЇВ on Tuesday, March 31, 2015

Podle očitého svědka přivolaní policisté auto neodtáhli, ale místo toho na místě čekali asi tři hodiny, než se řidička k autu vrátí. „Běhali kolem auta, bezmocně krčili rameny a tvrdili, že vše je v pořádku a auto se odtahovat nemusí,“ popsal na Facebooku svědek a právník Vladislav Dulapčij. Podle něj si prominentní podnikatel, který je na Ukrajině veřejně známou osobou, po incidentu ihned nechal změnit registrační značky na voze. Zřejmě aby předešel případnému skandálu.

O případu před několika dny informovala i ukrajinská státní televize ICTV. Ta uvedla, že kyjevský dopravní podnik po podnikateli žádá náhradu škody ve výši 6 tisíc hřiven (asi 6300 Kč). Fiala prý sabotuje soudní řízení a dosud údajně neuhradil ani pokutu, kterou mu vyměřila Státní automobilová inspekce.

Výkonný ředitel ukrajinské investiční společnosti Dragon Capital se ale brání a tvrdí, že jde o kampaň proti jeho osobě. „Jedná se o negativní kampaň, která je pravděpodobně zaplacená stranou jednoho komerčního konfliktu. O soudu jsem se dozvěděl z internetu tento týden,“ řekl Fiala pro iDNES.cz a dodal, že pokutu zaplatil hned den po incidentu.

bizon_pepa ( 23. listopadu 2015 13:01 )

Ja se jen ptal, co na tech casech bylo zlateho. Skutecne me to zajimalo. A ty, protoze jsi hnup z nejakeho buranova, jsi zacal doslova kvicet. To se to povedlo. Snest nejaky urgument uz se naopak nepovedlo.

bizon_pepa ( 23. listopadu 2015 12:48 )

Jo takhle, uz chapu. Kdyz jsi jel na dovoleno k rybniku na naves, tak ti stacilo kolo. PS: Do jakeho casove ramce by se "ten vzduch a klid" dal zasadit? Casovy ramec, znamena obdobi. To jen pro zjednoduseni, abych ti ulehcil. PS2: Umis doufam jezdit na kole? Abys do kacaku nemusel pesky.

petrfanda ( 23. listopadu 2015 11:57 )

https://www.youtube.com/watch?v=o4tss3DsvtM

bizon_pepa ( 23. listopadu 2015 11:33 )

Co na tech casech mohlo byt zlateho?

lipno ( 23. listopadu 2015 11:31 )

On mu to fašista Jaceňjuk vyžehlí!

Zobrazit celou diskusi