Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hon na tvůrce bomb: Mohamed sestrojil bomby, které zabíjely v Paříži

Autor: shp - 
19. listopadu 2015
13:15

To je on, monstrum, které namíchalo třaskavou směs a připravilo výbušniny na pásech pro sebevražedné útočníky. Policie vyhlásila po Mohamedovi Khoualedovi (19) pátrání a udělala razii v jeho bytě. Údajně se posléze sám přihlásil na policii.

Muž původem z Karibiku dlouhé roky žil v severofrancouzském městě Roubaix poblíž belgických hranic. V jednom z nejchudších měst Francie je velká koncentrace muslimů. Belgičtí policisté po muži po pařížských útocích intenzivně pátrali. Podle zpráv deníku Telegraph se ve středu sám přihlásil na policii.

Podle listu Het Niewsblad to byli francouzští vyšetřovatelé, kdo upozornil belgické kolegy na uprchlého Mohameda Khoualeda. Popisují ho jako extrémně nebezpečného. Hodně dobře se totiž vyzná ve výbušninách a rozbuškách.

Policie se domnívá, že Mohamed byl před útoky, a dokonce i po nich v kontaktu s dalším teroristou Salahem Abdeslamem. Existuje navíc podezření, že je to právě Mohamed, kdo mu pomohl utéct, a posléze spolu mohli plánovat další útoky.

Tento člověk je možná nebezpečnější než Salah Abdeslam, je důležité ho najít, co nejdřív to jen bude možné,“ prohlásil zdroj z policejního vyšetřování. Výbušniny použili tři sebevražední útočníci při pokusu o útok na fotbalový stadion.

Naštěstí se jim nepodařilo dostat se dovnitř a kromě sebe samých zabili jenom jednoho člověka. Pás s výbušninami od Mohameda Khoualeda použila nejspíš i atentátnice Hasna Aitboulahcen. Ta se odpálila při středeční razii na pařížském předměstí Saint-Denis.

Policisté v Khoualedově bytě udělali razii a našli výbušniny a rozbušky. Místní radnice posléze deníku Telegraph potvrdila, že Khoualed byl zatčen. Prokuratura v Lille uvedla, že se mladík přihlásil ve středu policistům.

XLADI ( 20. listopadu 2015 08:24 )

Daleko lepší je chytit, důkladně vyslechnout a pak do smrti nechat hnít na samotce o chlebu a vodě , nejlépe ještě 12 hodin denně makat i kdyby měl vozit hromadu šutrů sem a tam. Kdyby to neudělal nedostal by nažrat.

milofr ( 19. listopadu 2015 15:28 )

Najít co nejdříve a zatknout? TO JE ŠPATNĚ najít a okamžitě zastřelit to je dobře!!!

jiri.k ( 19. listopadu 2015 15:27 )

Normálně bych v Evropě zakázal jméno mohamed. Jedině snad kdyby měl příjmení fuckaláh. Tohle je podle tý fotky parodie na člověka. Šimpanzí ksicht, černej jak uhlí, hubu na dva ptáky a ještě muslim. Myslim, že by měl skončit v zoologický zahradě v pavilonu exotů v kleci, popřípadě by ho mohli vycpat, jako odstrašující případ slepé větve evoluce.

tosca28 ( 19. listopadu 2015 14:25 )

Jj, vcera jsem ho videla na nadrazi u stanku slunickaru,jak s nimi zvatla roztomilou francouzstinou a holky slunickarky blaham cvrkaly do tesilek

Zobrazit celou diskusi