Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Záhada letu MH370: Na Filipínách se našel vrak letadla plný koster. Může to být zmizelé letadlo?

Autor: kat, ČTK - 
12. října 2015
15:05

Trup letadla s malajsijskou vlajkou, v jehož útrobách je spousta koster. Tak popisuje žena jménem Siti Kayam svůj nález ve filipínské džungli. Narazila snad na vrak ztraceného letu MH370?!

Vyšetřovatelé zatím berou informaci s pořádnou rezervou. „Kus křídla nalezený v červenci na ostrově Réunion ze ztraceného letadla pochází. Je ale velmi nepravděpodobné, že by tam doplaval z Filipín. V cestě by mu stály velké indonéské ostrovy – musela by být velká náhoda, aby mezi nimi proplaval,“ vysvětlil policejní komisař z Bornea Jalaludin Abdul Rahman, kterého na údajný nález své tety upozornil technik Jamil Omar. Nelze ale vyloučit, že stroj mohl kus křídla ztratit za letu nad mořem a pak se zřítit na pevninu. Další větší kusy stroje totiž moře zatím nevydalo...

„Teta byla se známými lovit ptáky, uprostřed filipínské džungle ale narazila na trup letadla. Zvědavě vešla dovnitř a viděla tam spoustu koster. Mluvila i o malajsijské vlajce o rozměrech 180 cm x 90 cm,“ sdělil Jamil do telefonu. Během dneška by měli odborníci vyrazit na místo, kde údajný vrak leží. Včera byli ale spíše skeptičtí – pytlácká tetička byla totiž docela skoupá na slovo a věci, které viděla, se dají na místě havárie celkem předpokládat...

Není to báchorka zgruntu vymyšlená? Má tetička v hlavě vše v pořádku? To vše se asi ukáže až ve chvíli, kdy pátrači dorazí na místo nálezu. Jak se ale ukázalo, na pravdě se nezakládala. Filipínská armáda totiž nepotvrdila spekulace o nálezu trosek pohřešovaného letadla malajsijských aerolinií, které loni v březnu beze stopy zmizelo během letu z Kuala Lumpuru do Pekingu i s 239 lidmi na palubě. Informovala o tom dnes agentura AFP."Včera (v neděli) jsme tam kvůli těm zprávám nasadili dělový člun.

Hovořili jsme s místními lidmi, s rybáři, nemají o tom ale ponětí," sdělil kapitán Giovanni Carlo Bacordo, velitel speciálních sil, které se na pátrání podílely.Úřady reagovaly na článek malajsijského listu The Star, který tvrdil, že někdo viděl trosky letadla s kostrou v pilotní kabině ve filipínské ostrovní provincii Tawi-Tawi. Údajný svědek zároveň spekuloval, že by mohlo jít o trosky zříceného letounu Boeing 777.Některé části stroje v létě vyplavilo moře na francouzském ostrově Réunion v Indickém oceánu.

Ztracený let MH370

Letadlo malajsijských aerolinek záhadně zmizelo z radarů 8. března 2014. Co se tehdy přesně stalo, zatím nikdo netuší. Experti se domnívají, že stroj spadl do moře, čemuž nasvědčuje i flaperon nalezený v červenci na ostrově Réunion nedaleko Madagaskaru. Jestli se ale potvrdí nález filipínské pytlačky, může se ukázat, že bylo všechno jinak.

agent ( 12. října 2015 19:49 )

Hlavní je, že i-dioti z Blesku maj článek pro i-dioty čtenáře.

heleklidek ( 12. října 2015 17:57 )

vymyšlené to je určitě,ale ne od tetičky! jsem napjatý jak to hoši v USA vymysleli do detailu a s čím zase mainstream přijde. tv Nova nám to ihned vysvetli,hned po reportaži s kyblem vody,co po pul hodine venku na mrazu zmrzne a je z ni led..

1pravda1 ( 12. října 2015 17:01 )

Tak vyšetřujte urychleně, než si někdo vzpomene, že vyšetřování bude přísně tajné a že vlastně nic vyšetřit nechtějí. Už velmi špatně vypočtený okruh pátrání po letadle mluví za hodně.

Zobrazit celou diskusi