Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Horor na palubě: Letadlu se za letu začal rozpadat motor

Autor: lm - 
17. října 2015
22:42

Pasažéři letu z metropole Santiago de Chile do jihochilského města Copiapo si prožili opravdový horor. Během letu se jim totiž začal rozpadat motor. Cestující, který seděl u křídla, děsivý moment dokonce natočil.

Letadlo patří druhé největší chilské aerolince Sky Airline. Let z chilské metropole do města Copiapo měl trvat hodinu a půl. Piloti museli s letadlem se 137 lidmi na palubě ale nouzově přistát krátce po vzletu. Začal se jim totiž rozpadat motor.

Děsivý moment natočil cestující, který seděl přímo u křídla. Na jeho záběrech je zřetelné, že jak letadlo začalo nabírat na rychlosti, z motoru se uvolnil kryt a po chvilce se utrhl úplně. "Část krytu motoru se uvolnila, pravděpodobně kvůli tomu, že nebyla správně zajištěna a odtrhl ji proud větru," vysvětlil pro britský server DailyMail dlouholetý pilot Patrick Smith. "Kapotáž motoru není nic kritického, je to jen obal. Funguje to zhruba stejně jako kapota u auta," dodal.

Piloti letadla okamžitě zahájili nouzové přistání. Nebáli se ani tak poškození motoru, jako spíš, že kusy z něj poškodily letadlo, především křídla, ocas nebo stabilizátory. Naštěstí vše dopadlo dobře a aerolinky vypravily pro pasažéry jiné letadlo.

Video Horor na palubě: Chilskému letadlu se za letu začal rozpadat motor - YouTube
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi