Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Záhada letu MH370: Někdo změnil kurz úmyslně, tvrdí americké tajné služby

Autor: lm, ČTK - 
31. července 2015
08:11

Záhadu letu MH370 by mohla být konečně rozuzlena. Trosky nalezené u ostrova Réunion s velkou pravděpodobností pochází ze zmizelého letadla. Americké tajné služby předpokládají, že kurz letu někdo změnil schválně.

Je tomu už více než rok, co se celý svět zabývá touto záhadou. Boeing letecké společnosti Malaysia Airlines zmizel z radarů loni 8. března krátce po startu z Kuala Lumpuru. Na palubě letadla bylo 239 lidí. Cestující pocházeli ze 14 států, nejvíc bylo Číňanů (153) a Malajsijců (50). Pátrání bylo donedávna bez úspěchu, teď by se konečně mohla záhada objasnit.

Malajsijský premiér Najib Razak je přesvědčený, že úlomek křídla nalezený na ostrově Réunion "velice pravděpodobně" pochází z boeingu, který zmizel. "Předběžné informace naznačují, že úlomky velice pravděpodobně pocházejí z Boeingu 777, ale musíme ověřit, zda šlo o let MH370," konstatoval premiér. Úlomky budou v sobotu přepraveny do Francie k identifikaci.

Americké tajné služby poskytly při této příležitosti portálu CNN své posudky, které během pátrání po boeingu zpracovaly. Vycházely přitom ze satelitních snímků a dalších důkazů, které byly k dispozici. Podle nich odchýlení MH370 od letové trasy není náhoda a někdo kurz letu úmyslně změnil. Letadlo, které mířilo z Kuala Lumpur do Pekingu, změnilo kurz několikrát. Naposledy mířilo k jižní části Indického oceánu. Zatím ale nikdo nemůže říci, kdo letadlo od letové trasy odchýlil.

Odborníci ze společnosti American Mobile Satellite Corp po pohledu na nalezenou část křídla předpokládají, že se odlomila už ve vzduchu. Soudí tak z toho, že přední část klapky byla téměř nepoškozená a na zadní byly nepravidelné trhliny. Příbuzní cestujících stále doufají, že se stane zázrak. "I kdybychom zjistili, že to byl úlomek, který patřil letu MH370, není tady žádný důkaz, že naši blízcí v tom letadle nakonec byli," řekl syn jedné z pasažérek.


nojasne ( 31. července 2015 10:43 )

Žádná Malajsie neexistuje. To si jenom FBI celou dobu připravovala legendu pro tuto speciální akci, je to rozsáhlé celosvětové spiknutí, na kterém se podílí státy celého světa. Taky už v šestnáctem století bylo prokázáno, že tělesa těžší než vzduch nemohou létat, celý letecký průmysl je velký podvod na daňové poplatníky. Lidi probuďte se, nevěřte všemu a nenechte sebou manipulovat !

tini ( 31. července 2015 10:11 )

 Urcite je letadlo nekde rozebrane v hangaru Diego Garcia, viz zpravy od Philipp Woods a hledani pravdy jeho pritelkyne Sarah Bajc, pravdu se uz nikdy nedozvime. Sestrelene letadlo na Ukrajine melo na palube lidi v zimnim obleceni a kufry se zimnim oblecenim, existuje tvrzeni, ze pasazery byly mrtvi prave z tohoto letu. Tak at si to kazdy prebere jak chce.

truchliicii.petr.k. ( 31. července 2015 09:53 )

tam se koukat nesmi

truchliicii.petr.k. ( 31. července 2015 09:23 )

pekny pohadky, jenom jeden kousek se nasel

tuba24 ( 31. července 2015 09:19 )

to nie, ale za tvoj stihomam moze fet

Zobrazit celou diskusi