Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Z kamionu smrti nebylo úniku: 71 uprchlíků se mohlo zachránit jediným způsobem

Autor: lm - 
28. srpna 2015
18:47

Měli vůbec nějakou šanci? Sedmdesátka uprchlíků se tísnila v chladírenském vozu a pomalu jim docházel životadárný kyslík. Podle odborníka na konstrukci těchto vozidel existuje jediný způsob, jak si mohli zachránit život.

Chladírenský vůz je navržen tak, aby se uvnitř udržela vhodná teplota a zároveň aby neprobíhala výměna vzduchu s vnějším okolím. Stěny jsou tlusté deset centimetrů a jsou konstruované z umělé hmoty a sklolaminátu. Vyplněné jsou izolační pěnou a kolem dveří je gumové těsnění. Vnitřek je tedy dokonale odizolovaný. Navíc tepelná izolace v plášti účinně brání i průniku zvuku. I kdyby se uprchlíci snažili křičet o pomoc, nikdo by je neslyšel.

Uprchlíci zřejmě velmi brzy přišli na to, že jim dochází kyslík. Nožem ani jinými řeznými nástroji ale neměli žádnou šanci se z vozu dostat. Expert na stavbu a opravu chladírenských vozů Dániel Hidegkúty řekl portálu Oriho.hu, že jedinou šanci by měli v případě, že by vevnitř měli sekeru. Jedině touto sečnou zbraní by se jim nejspíš podařilo rozštípat stěnu a dostat se ven, nebo si takto alespoň zařídit přívod vzduchu.

Dveře kamionu se uzavírají pomocí mohutného mechanismu, který je možné otevřít jen zvenku. Vyrazit dveře je nemožné.Nedají se vykopnout, před otevřením jsou dostatečně zabezpečené, aby z dodávky nesklouzla například paleta s masem,“ vysvětlil slovenskému Denníku N Boris Halas, odborník na prodej a rozvoz masa.

elvier ( 29. srpna 2015 18:05 )

Ja porad nechapu.proc USA,ktery zpusobili valku,si je nenacpou k sobe.Proc se tohle vali do EU?Pokud nekdo podstupuje takovou nebezpecnou cestu.musi pocitat i s timhle.tem paserakum jde totiz jen a jen o penize,zivot toho cloveka uz je nezajima.Tohle je dukaz.Meli by to ukazat tem Africanum,aby je varovali pred cestou do Evropy,ze i tohle je tu muze potkat.Uduseni musi byt hrozna smrt.Neni mi jich ale lito.Je mi lito Evropanu,ty ceka do 50ti let konec.Ale to uz tu nebudu.nastesti.duchodu se nedoziju...tak co

vlasta1 ( 29. srpna 2015 10:01 )

Ono se nedá srovnávat jablka s hruškami. Jsou to lidé s odlišnou kulturou, kteří jsou pro své náboženství ochotni vraždit, kteří jsem jdou s různýma nemocemi na které nejsme připraveni. Jsou to lidé kteří zde budou na sociálních dávkách. Již máme zkušenosti s našimi nepřizpůsobivými a víme co to reprezentuje.

sores ( 29. srpna 2015 09:26 )

 Neuvěřitelné co za zvěrstva v 21 století se ještě dělají! Člověk je opravdu ta největší bestie a dobytek pokud není psychicky kvalitní! Honba za prachama se jde i přes mrtvoly viz.obrázek! Tomu dotyčnému co udělal hromadnou vraždu, bych nepřál to samé co on udělal jim, ale pomalé a velmi bolestivé mučení aby si to užil!

stekavka ( 29. srpna 2015 08:12 )

On je uprchlík a uprchlík,jenže tihle se chovají jak utržený ze řetězu.Měli by být rádi,že jim chce někdo pomoct a ne všechno rozmlátit a ničit,takových vůbec není škoda.A jestli je vám jich líto tak si je vemte domů.

kuniksicht ( 29. srpna 2015 02:10 )

souhlasim, jen s tim, ze pokud se utika pred valkou, tak se utika do nejblizsi zeme kde konflikt neni. ale zde je vidno, ze utikali pres nekolik zemi kde valka neni, kde jim to ale smrdelo, protoze to nebyl zadny bohaty stat zapadni evropy......ano, skoda jejich zivotu ale tohle bylo jejich SVOBODNE rozhodnuti. ano je to desivy pripad ale me je me lito pouze deti za ktere rozhodl nekdo jinny.......

Zobrazit celou diskusi