Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Německá policie nezvládá imigranty: Do některých čtvrtí se bojí chodit

Autor: mb - 
12. srpna 2015
19:48

Německým médiím se dostala do rukou tajná zpráva policie, ve které strážci pořádku přiznávají, že nezvládají zajistit pořádek v přistěhovaleckých čtvrtích. Ulice ovládly gangy a policie tam nechce jezdit ani autem.

„V Berlíně a v severním Duisburgu jsou čtvrti, kde se naši kolegové bojí i jen zaparkovat. Jakmile tak učiní, obklopí je 40 až 50 mužů a začnou jim nadávat. Dle mého názoru se jedná o »test síly státu«,“ říká předseda Policejních odborů Rainer Wendt.

Vládnou gangy

Dle zprávy gangy ovládly celé ulice a obtěžují obyvatele i majitele obchodů. Oběti však ze strachu z pomsty raději mlčí. „Imigranti si v některých čtvrtích vyhrazují pro sebe celé vagóny metra či tramvaje. Nepouští do nich místní obyvatele, vyhazují je silou nebo výhrůžkami. Používat veřejnou dopravu, zvláště večer, je pro místní téměř nemožné. Policisté pak, a obzvláště ženy-policistky, se sami často stávají oběťmi agresivního chování a objekty napadení,“ píšou německá média.

K poslednímu incidentu došlo na začátku července, kdy početná rodina napadla a zranila v Duisburgu dva policisty kvůli vyšetřování dopravního přestupku. Ve stejném městě navíc zdánlivě nevinná potyčka dvou imigrantů přerostla do bitky 300 lidí. Policie se je snažila rozehnat, ale dav se obrátil proti strážcům pořádku. V půlmilionovém Duisburgu žije zhruba 60 tisíc Turků…

Bezmocná policie?

Policisté volají po zvýšení počtů příslušníků, jinak prý „v dlouhodobém výhledu nemůže být zajištěn veřejný pořádek a v některých čtvrtích je situace kritická již dnes“. Kromě radikalizace imigrantské mládeže etnické menšiny v Německu sužuje vysoká nezaměstnanost i vzájemná nevraživost. V Německu tvoří imigranti zhruba 10 procent populace. Nejpočetnější skupinou jsou Turci, v těsném závěsu jsou balkánské národy a ruskojazyčná menšina. V poslední době ale do Německa kvůli ekonomické krizi proudí zástupy Řeků a běženci ze Sýrie.

hejhej ( 12. srpna 2015 20:16 )

Vinu má celá EU. Dlouho vyčkávali a teď už je asi pozdě. Měli se hned nalodit zpět, aby se do vnitrozemí vůbec nedostali. To nejsou lidé, podle toho, jak se chovají, že pořebují pomoc. Myšlení jim chybí. Chovají hůř. než divoká zvěř. Tady jsme a Evropo, postarej se. Všicni, kteří vyznávají muslimské náboženství, zpět. Kdo se má dívat na zakuklené ženské, na třískání hlavou 5x denně o zem a vzývání Alláha, když, jak je vidět jim nepomohl ani nepomůže. Hloupí fanatici.

datelobecny ( 12. srpna 2015 20:04 )

Ta zpuchlá ropucha Merkelová by měla být souzená za genocídní zločin proti vlastnímu lidu! Každý týden na planetě vyhyne nějaký živočišný druh díky rostoucí lidské populaci. Opravdu máme právo ničit přírodu kvůli tomu, že dementi s IQ pod 90 se množí jak kobylky a ostatní je v tom ještě podporují?!

Zobrazit celou diskusi