Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Automobilová magnátka odjela do nebe: Zemřela dědička BMW, její majetek byl téměř 350 miliard

Autor: shp, ČTK - 
6. srpna 2015
09:41

Byla jednou z nejbohatších lidí světa, ale ani jmění v hodnotě téměř 350 miliard nemohlo zastavit stáří. Dědička německé automobilky BMW Johanna Maria Quandt zemřela ve věku 89 let. Byla jednou z nejbohatších žen světa.

Mluvčí rodiny potvrdil, že Quandt zemřela v pondělí. Podle letošních výsledků magazínu Forbes byla 77. nejbohatším člověkem světa. Její jmění se odhadovalo v přepočtu na 347,5 miliardy korun.

Quandt, která patřila mezi nejbohatší obyvatele Německa, zemřela v městečku Bad Homburg nedaleko Frankfurtu nad Mohanem. V roce 1960 se vdala za podnikatele Herberta Quandta a po jeho smrti v roce 1982 převzala místa v dozorčích radách BMW, chemické společnosti Altana a dalších firmách.

Herbert Quandt koupil v roce 1960 za výhodnou cenu asi 30 procent tehdy upadající automobilky BMW. Tento muž pak udělal z automobilky jednoho z nejúspěšnějších světových výrobců vozů. Rodina Quandtových vlastní 46,6procentní podíl v automobilce BMW.

sores ( 6. srpna 2015 10:56 )

Přesně tak! Především ať neumírají děti a mladí lidé!!! Starý už má odžito kus života a trápí ho než nemoci a nevrlost! Ve smrti jsme si všichni rovni, milionáři i žebráci! Velká spravedlnost a jediná.

lalia ( 6. srpna 2015 10:04 )

Nazí jsme se narodili,nazí zemřeme.Kdyby měla hory zlata a a nej.jmění,nic nepomůže,zemře jako chudý.Největší spravedlnost na světě.Přejme jí klid po smrti a jejim blízkým upřímnou soustrast.Neznáme její povahu,třeba byla hodná.

Zobrazit celou diskusi