Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Surfaře na soutěži napadl žralok! Odvážlivec mu dal pěstí a přežil

Žralok napadl surfaře přímo při soutěži
Žralok napadl surfaře přímo při soutěži  (Autor: YouTube, Profimedia)
Autor: dce - 
19. července 2015
18:02

Surfařská legenda Mick Fanning unikl jen o vlásek vážným zraněním nebo dokonce smrti! Během soutěže v tomto sportu ho u břehů jižní Afriky napadl žralok. Ale Mick se ho nezalekl a odehnal ho – ránou pěstí!

Místo sportovních výkonů jedna z kamer zachytila prakticky boj o holý život! Mick Fanning na surfařské soutěži čekal na vlnu, když se k němu zezadu přiblížil žralok. Záběry ukazují notoricky známou hřbetní ploutev nad hladinou.

„Zamotal se mi do lana na noze,“ řekl médiím Mick, když ho z nebezpečných vod vytáhli. Záběry byly pořádně drastické. „Odskočil jsem, ale pořád mi narážel do prkna. Kopal jsem a křičel. Viděl jsem jen tu ploutev a čekal, kdy se do mě žralok zakousne... a pak jsem ho praštil do zad,“ prozradil Mick.

Žralok Fanninga shodil ocasem z prkna, ale on se mu ubránil i ve vodě. Nakonec zvíře zahnal na dobu dost dlouhou, aby se k němu mohla dostat záchranná hlídka. Diváci si mohli oddechnout – pár vteřin po jeho pádu z prkna totiž Mick ve vodě nebyl k zahlédnutí. Všichni se báli toho nejhoršího, ale nakonec vše dobře dopadlo.

vog.ht. ( 19. července 2015 18:53 )

Já bych ti zase s chutí rozšlapal rypák, buzno!

lynx ( 19. července 2015 18:52 )

Tož nevím, co to ten Blesk zase přeložil, ale ta hřbetní ploutev, to je typická ploutev samice kosatky dravé. A ta by se rozhodně nenechala odšťouchnout.

vog.ht. ( 19. července 2015 18:51 )

To zase bude nějaká reklama

vog.ht. ( 19. července 2015 18:44 )

Netahej sem ty svoje choutky, buzno!

mandat ( 19. července 2015 18:39 )

Dobra reakce, jen se divim, ze se tam ten zralok dostal, maji radi klid.Mick je frajer.

Zobrazit celou diskusi