Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Ostrý útok obhájkyně Petra Kramného na soudkyni: Je to alibistka!

Autor: ljš - 
6. listopadu 2015
14:58

Ani jedna se s tím nemaže! V procesu s Petrem Kramným už došlo k nejedné ostré výměně názorů mezi soudkyní Renatou Gilovou a obhájkyní Janou Rejžkovou. V pátek ale Kramného advokátka pořádně přestřelila.

"Každý soudce je alibista a každý alibista chce mít svoje závěry posichrované," prohlásila Rejžková před soudní síní poté, co soudkyně oznámila, že nechala zadat revizní znalecký posudek.

Gilová měla v případu Petra Kramného nelehkou úlohu. Obžaloba je totiž od počátku postavena na zásahu elektrickým proudem. Příčinou smrti pak měla být zástava srdce. Znalci obhajoby, kteří vypovídali ve čtvrtek, ale tuto možnost zpochybnili, i když nevyloučili. Jako pravděpodobnější příčinu ovšem uvedli toxický šok způsobený otravou z jídla. Tím se Kramný také od počátku hájí.

Soudkyně v pátek naznačila, ke které verzi se víc kloní, když upozornila na to, že tvrzení obžaloby má oporu u více odborníků. "MUDr. Matlach i Fargaš sestávají plně na svých závěrech i přes argumentaci MUDr. Smatanové a MUDr. Dokoupila, které jsou výrazně podporovány všemi konzultačními zprávami," řekla.

I přes to si ale revizní posudek vyžádala. K rozhodnutí zřejmě dospěla už dříve. "Soud předem konzultoval, zda bude ústav schopen v krátké době zpracovat posudek," řekla totiž předtím, než líčení odročila na 17. prosince. To se ale ještě může změnit, obhájkyně Rejžková totiž upozornila na to, že to, komu byl posudek zadán, může napadnout.

artist ( 7. listopadu 2015 06:01 )

Nevím zda pan Kramný zavraždil svou ženu a dítě, nebo se podílel nějakým způsobem na tomto neštěstí, ale čin byl spáchán v Egyptě,s egyptskými vyšetřovateli,či orgány soudu Egypta není v této souvislosti nijak snadná komunikace a to co bylo zatím zveřejněno, či prezentováno v médiích je velmi lakonicky řečeno vše "postaveno na vodě", čistě teoreticky,neznám přesně výklady zákonů, a ani nejsem fanda,či příbuzný p. Kramného, naše soudy jej nemohou odsoudit za něco co "možná" spáchal na území jiného státu,když ještě k tomu údajně hotel,kde se událost stala nechce spolupracovat a není možné provést rekonstrukci činu, to ostatní potom vypadá jako dohady,domněnky, hypotézy apod.uvidíme co nám napoví snad konečný nezávislý posudek,ale odsoudit LZE jen na základě doložitelných důkazů a ty nyní nikdo nemá!

bezdrat ( 6. listopadu 2015 22:43 )

A na vodítku zase vedla voghta?

meithl ( 6. listopadu 2015 22:39 )

Jo, šla tam bum-bac-bum

meithl ( 6. listopadu 2015 22:31 )

To se máš jojone, holt jsem odhlášen, vole

sheshe ( 6. listopadu 2015 21:20 )

Mongoloidní těhotná blondýna???

Zobrazit celou diskusi