Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Proč má Kramný tábor stoupenců: Pro někoho je modla, lidé se s ním ztotožňují, říká advokátka Slámová

Autor: simao - 
13. srpna 2015
12:38

Mezitím, co se čeká na zářijové pokračování ostře sledovaného procesu s Petrem Kramným, se advokátka Klára Long Slámová pozastavila nad tím, proč má obžalovaný v případu úmrtí Moniky a Klárky v Egyptě nadále patrně poměrně početný tábor příznivců. Slámová se tomu nediví. Poukázala na to, že fanoušky měl třeba i americký sériový vrah Ted Bundy.

„Je to extrémní případ z více úhlů pohledu,“ upozornila Slámová v pořadu DVTV v rozhovoru s moderátorem Martinem Veselovským. „Podle mého názoru poté, co jsem si nastudovala spis a na základě nějaké praxe a svých zkušeností mám za to, že ta obžaloba, která byla podána na Petra Kramného, byla podána zcela důvodně,“ uvedla na úvod advokátka rodiny zavražděné Moniky Kramné.

Slámová se však také pozastavila nad tím, proč má i nadále Petr Kramný řadu zastánců. „Proč jsou dva tábory nebo proč je velký tábor příznivců. Ted Bundy měl také obrovský tábor příznivců, nejen příznivkyň, které mu psaly žádosti o sňatek,“ poznamenala Slámová s odkazem na amerického sériového vraha Bundyho, který byl v lednu 1989 popraven na elektrickém křesle ve floridské věznici. Vystudovaný psycholog, psychopat a sériový vrah Theodore Bundy dostal trest smrti za desítky zabitých žen, které znásilňoval, někdy i posmrtně. Svou vinu roky popíral.

Advokátka Slámová se během své letité praxe prý setkala s řadou těžkých a nakonec usvědčených delikventů. „Většina z nich se nepřiznává. Buď nemluví nic, anebo přijdou s nějakou pohádkou a ty pohádky jsou obdobné,“ uvedla v DVTV.

Podle ní ukazuje řada důkazů proti Kramnému. O tom, zda je vinný, či nikoli, však rozhodne soud. Nadále existuje presumpce neviny a řada lidí stále věří, že Čech svou ženu a dceru na dovolené v Egyptě nezabil.

„Svým způsobem se někteří lidé s ním (Petrem Kramným) ztotožňují, ať už jsou to ti jedinci, kteří si myslí také, že to třeba udělal, a stojí při něm právě proto, že pro ně je to prostě modla, když dokázal třeba podle jejich názoru spáchat něco tak strašného, druzí lidé stojí při něm, protože si myslí, že to neudělal, protože je to další z nespravedlivě stíhaných, někteří se s ním identifikují proto, že i kdyby třeba svou manželku zavraždil, tak měl na to de facto morální právo, protože mu měla být nevěrná. Těch nuancí psychologicky tam je prostě spousta,“ poznamenala Slámová.

Slámová se zastala soudkyně Gilové

Skupinu lidí, kteří jsou proti Kramnému, popsala Slámová trochu jinak. Komplexně si dle ní zhodnotili informace podávané z více zdrojů z médií. „Ti druzí, kteří si to dokážou vyhodnotit, ke kterým se dostaly ty informace, kteří je dokážou tzv. zpracovat, nejenom přijmout a vypustit a překroutit si to pro sebe tak, jak chci, jinak, tak samozřejmě ti jsou přesvědčeni o tom, že to udělal, a mají pro to i logické argumenty,“ míní Slámová.

Spolu s Veselovským se však dotkli také toho, že někteří lidé během procesu hodnotí vztah soudkyně Renaty Gilové, která proces vede, k obžalovanému Petrovi Kramnému jako přehlíživý.

„V žádném případě,“ odmítla něco takového Slámová. „Já jsem u toho líčení byla, byla u toho spousta dalších lidí, nejen z laické veřejnosti. Tyto názory vždycky budou mít lidé, kteří jsou tzv. v táboře Petra Kramného. Ty nepřesvědčíte nikdy o ničem, ani když bude vydán třeba pravomocný rozsudek o vině. Nikdy je nepřesvědčíte,“ uvedla v DVTV Slámová a pokračovala: „Já zatím nevidím lautr nic, co by mohlo svědčit o tom, že by se projevovala předsedkyně senátu ať už v neprospěch Kramného, nebo naopak v jeho prospěch. Mně připadá naprosto neutrální tak, jak by vystupovat měl každý jiný soudce.“

japos22 ( 1. září 2015 20:27 )

Spíš Kramný jde přes mrtvoly, nezdá se ti?

lalia ( 29. srpna 2015 17:12 )

Karle jsem na 100% s vámi.Slámová je prostě Slámová,jde přes mrtvoly a je nejchytřejší.Jak říkáte,neví do kterých medií by vlezla.Jedná nečestně.Vůbec ta dnešní justice se mě nelíbí.

karel ( 19. srpna 2015 21:37 )

Pokud je proti němu tahle zprofanovaná blondýnka, která si potřebuje udělat někde jméno, tak začínám také věřit, že je nevinný. A velmi mi vadí její permanentní ovlivňování veřejnosti v tisku stylem 'sprostý podezřelý'. Velmi bych jednou přál téhle dámě, aby se dostala do stejné situace

truchliicii.petr.k. ( 15. srpna 2015 07:22 )

je to jenom tabor nevericich, ze manzel muze neco takovyko oskliveho ucinit, to proste ich mozeg nebere.

truchliicii.petr.k. ( 14. srpna 2015 18:36 )

kyanyd je sice svina, ale kramnemu to nevyslo

Zobrazit celou diskusi