Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vnuci dědy Zdeňka (†70) z pořadu Pergnerové strávili první Vánoce v novém domově: Čeká je překvapení!

Autor: ljš - 
3. ledna 2018
13:11

Mají za sebou těžký rok! Bratři Daniel a Dominik přišli o jediného člověka, kterého na světě měli, dědu Zdeňka Sporera (†70). Ten ale na jejich budoucnost myslel už několik let před svou smrtí, takže nakonec chlapci neskončili v ústavu, ale v rodině, kterou znají. A oslavili tam své první Vánoce.

"Byl hodný. Milý. Takhle si ho budu pamatovat," řekl o svém dědovi Mladé frontě Dnes mladší Dominik. Ten skončil po smrti dědečka i s bratrem u rodinného kamaráda Zdeňka a jeho ženy Jitky. Oba muži se na tom dohodli už před lety a pan Sporer to také zařídil na příslušných úřadech.

„Znali jsme se s dědou z Mostu, kde jsme oba žili. Byli jsme kamarádi přes 20 let. Jednou jsem od něj koupil zahradu, na kterou on pak dál jezdil i s kluky, takže je znám opravdu odmalička. Jezdili se mnou i na ryby,“ vysvětlil Zdeněk, který se o chlapce nyní stará.

S výchovou má on i jeho partnerka bohaté zkušenosti. Děti každého z nich už odrostly a dvojice se těší z osmi vnoučat. Přiznávají ale, že to s Danielem a Dominikem někdy není jednoduché. "Je ale potřeba si uvědomovat, že mají ten život fakt těžký," řekl Zdeněk.

Po společně prožitých Vánocích teď chystá chlapcům překvapení. "Chtěl bych jim v patře udělat pokoje. Snad to klapne," prozradil.

Daniela a Dominika opustila jejich matka, když byli velmi malí. Starat se o ně tedy začal jejich děda, který je vychovával, jak jen mohl. Na jeho příběh upozornila ve svém pořadu Mise nový domov moderátorka Tereza Pergnerová. Otce kluci v rodném listu zapsaného nemají, ozve se prý jen občas.

Video  Mise nový domov: Boj o svěření dítěte do vlastní péče!  - TV Nova
Video se připravuje ...

ellenic ( 3. ledna 2018 17:55 )

500amelid Velmi souhlasím s Vaším komentářem .

marlen52 ( 3. ledna 2018 14:06 )

moc to klukům přeji zaslouží si klidný život toho špatného už doufám mají vybráno.unicef a podobné organizace by měli dávat peníze na takovéhle případy a ne to sypat do ciziny tady je plno potřebných našich dětí.

500amelid ( 3. ledna 2018 13:46 )

Krasny povanocni pribeh..muzeme se docist o tom,ze laskavi,hodni a slusni lide jeste stale mezi nami ziji !! Ja to zivotni story te rodiny znam,sledovala jsem ho.Ti dva chlapci meli se svem smutnem zacatku sveho zivota obrovske stesti,ze jejich dedecek je tak miloval a udelal by pro ne vse a dobri lide zrejme pritahuji dobre lidi,tak do jejich zivotu prisli ti dva neskutecne hodni a obetavi manzele. Chci zminit i Terezu,ktera,ktera nas provazi temi smutnymi lidskymi zivotnimi pribehy,ja ji mam velmi rada za to,ze i kdyz jeji mladi bylo ,,trochu divocejsiho charakteru''pro nas obycejne smrtelniky se ona sama dokazala zvednout z popela a zvednout hlavu a jit dal a s timto poradem se vydala dobrou cestou,je s jejiho chovani citit obrovska lidskost a solidarita...Ano celkove bych hodnotila jako jediny porad v TV,ktery je o necem

Zobrazit celou diskusi