Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Bezdomovec dal ženě v nesnázích své poslední peníze: Neuvěříte, jak se mu odvděčila!

Autor: lm - 
23. listopadu 2017
22:37

Když mladé ženě o půlnoci na dálnici ve Filadelfii došel benzin, asi by nikdy neřekla, kdo jí v nesnázích pomůže. Ze tmy se vynořil bezdomovec, zeptal se jí, co se jí stalo a pak šel pěšky několik bloků k čerpací stanici a za své poslední peníze jí benzin koupil.

Kate McClure (27) poznala bezdomovce Johnnyho Bobbita minulý měsíc, když jí na filadelfské dálnici I-95 došel benzin. Bylo zrovna krátce před půlnocí a benzinka v nedohlednu. „Srdce mi chtělo vyskočit z hrudi,“ popsala mladá žena své trable.

Když žena vystoupila z auta, přišel k ní bezdomovec Johnny, který v daném úseku sedává u krajnice s cedulí a prosí o pomoc. Po mladé ženě v nesnázích ale žádné peníze nechtěl, namísto toho jí řekl, aby si sedla zpět do auta, zamkla se a počkala v bezpečí, než se vrátí. Poté šel pěšky několik bloků a za svých posledních 20 dolarů (430 korun) jí koupil palivo.

„V tu chvíli jsem mu to nemohla vrátit, protože jsem neměla žádné peníze, ale pak jsem se u něj několikrát zastavila, vrátila jsem mu peníze za benzin, dala jsem mu bundu, rukavice, čepici a teplé ponožky. Taky mu dám vždycky pár dolarů, když ho vidím,“ uvedla vděčná žena.

Kate se postupem času se svým zachráncem spřátelila a více se o něm dozvěděla. Johnny byl válečný veterán a pracoval i jako záchranář. Ještě v roce 2014 měl přítelkyni, byl šťastný a plánoval, že se stane leteckým záchranářem. Pak ale začal mít problémy s penězi, kvůli čemuž spadl i k drogám a posledních 18 měsíců žil na ulici. Ze svého neúspěchu ale viní pouze sebe a svá rozhodnutí a jediné, co by chtěl, je být znovu „prospěšným členem společnosti“.

Kate se tak časem její drobné projevy vděčnosti zdály málo a chtěla pro nešťastného muže udělat něco lepšího. Založila proto internetovou sbírku, kde se podělila o svůj příběh. „Vybírám peníze pro Johnnyho. Chtěla bych mu tak zaplatit nájem, pořídit spolehlivé auto a pokrýt jeho výdaje na zhruba 4–6 měsíců. Velmi rád by našel práci a já věřím, že když bude mít kde se umýt a dobře vyspat, tak se mu podaří svůj život změnit,“ vysvětlila. Její příběh dojal lidi po celém světě a během pouhých 12 dní se ve sbírce pro Johnnyho vybralo přes 115 tisíc dolarů (2,5 milionu korun). Díky jednomu dobrému skutku tak nyní muž bude mít druhou šanci na normální život.

Video: Bezdomovec Václav Šíma (66) o životě pod mostem v Praze

agfor ( 24. listopadu 2017 15:44 )

To by se českým "veteránům" stát nemohlo. Ti jsou hýčkaní státem, přesto, že to jsou jen najatí žoldáci a okupanti cizích zemí, bojující za české peníze a za americké zájmy.

mandat ( 24. listopadu 2017 10:54 )

Sbirka byla vic,jak 257 000 US dolaru.

kradu ( 24. listopadu 2017 05:21 )

sem hodil slzu sakra

Zobrazit celou diskusi