Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Když nevěra politiků otřásá státem

Autor: INT, jos - 
16. září 2008
16:39

Téměř každý má po boku rád opačné pohlaví a většina chce svůj objev dostat i do postele. Pokud ale jste hlavou státu, může to vyvolat velké nepříjemnosti.

Václav Klaus (67) se evidentně nedokáže vzdát společnosti mladé letušky Petry Bednářové (29). Koncem léta ale city začala (na veřejnosti!) projevovat i prezidentova choť Livia (64).

225418:gallery:true:true

Její prsty se totiž jemně vpletly do pevného sevření mužné dlaně věrného bodyguarda. Zdá se, že právě tento fešný silák bude pro paní Livii tím princem, který pomuže překlenout težké období, které první dáma republiky po manželových nekončících avantýrách zažívá.

Láska, vášeň, flirt, chtíč a sexuální úlety nejvýznamnějších státníků současnosti však rozhodně nejsou pouze českou specialitou. Zdá se, že milostné úlety jdou napříč politickým spektrem. Prostě někdy si rád bokem "zablbne" každý - labourista, demokrat i republikán... Blesk připravil krátký přehled těch, kteří jednoho dne museli s pravdou ven.


Bill Clinton a Monica Lewinsky: Když se lže kvůli orálnímu sexu

Skandál s pornografickými prvky praskl v lednu 1998. Postarali se o to právníci Pauly Jonesové. Tato bývalá státní úřednice podala na Clintona v květnu 1994 žalobu kvůli sexuálnímu obtěžování, jehož se měl dopustit v roce 1991 ještě jako guvernér Arkansasu. Na jaře 1998 ale soud žalobu pro nedostatek důkazů zamítl a Clinton se s Jonesovou mimosoudně vyrovnal.

Bill Clinton Bill Clinton | wikipedie.cz

Prezident Clinton tvrdil, že s Monikou žádný sex neměl. Kroutil se před vyšetřovacím výborem kongresu tak dlouho, než jeho právníci vypracovali novou definici sexu. Podle nich je sex "zasunutí penisu do vaginy". Pan Clinton tedy žádný sex s Monicou neměl - vkládání penisu do úst není sex a strkání doutníku do vaginy (což si prý páreček v Oválné pracovně Bílého domu také užíval) už vůbec ne.

225403:gallery:true:true

Pan prezident tedy mluvil pravdu a v úřadu setrval. Monica pak svůj příběh zpeněžila (ve své knize jen nevysvětlila, proč si 24 měsíců schovávala šaty potřísněné státnickým semenem) a Billova manželka Hillary se ukázala jako milující žena, když stála věrně po boku svého muže. Příběh měl v podstatě hollywoodský happyend. Zbývá jen dodat, že takový John F. Kennedy také nebyl svatoušek, jen v tom uměl lépe chodit.


Lady Diana, Princ Charles a jejich miláčci: Tak to chodí v monarchii

Diana a Charles spolu začali chodit v roce 1980. Svatba se konala v katedrále sv. Pavla 29. července 1981. Ale ve druhé polovině 80. let se začaly mezi Dianou a Charlesem objevovat problémy a jejich vztah se zhoršil.

225406:gallery:true:true

Diana milovala popovou hudbu, přepychové oblečení a drby. Charlesovou vášní byli koně, zahradničení, architektura a stará láska z dětství Camilla Parker Bowles, kterou začal princ kolem roku 1986 zase intenzivně vyhledávat. Zatímco Diana v té době trpěla bulimií a dokonce se pokusila o sebevraždu.

225407:gallery:true:true

Devátého prosince 1992 tehdejší předseda vlády John Major oznámil parlamentu, že Charles a Diana žijí odděleně. Po dlouhém řízení byli rozvedeni dne 28. srpna 1996.

Diana dlouho citově nestrádala a našla si exotického milence Dodiho Al-Fayeda. V očích královské rodiny se okamžitě stala černou ovcí. Pozdě v noci z 30. na 31. srpna 1997 se problémy s Dianou z části vyřešily - při zběsilé automobilové honičce zemřela po nárazu do tunelu poblíž Place de l´Alma. Pro veřejnost se stala mučednicí a část jejích fandů prosazovala i její blahořečení.

225408:gallery:true:true

Pro Charlese se otevřela cesta k druhému sňatku. Necelých devět let po rozvodu se svou první ženou si 9. dubna 2005 vzal svou dlouholetou přítelkyni Camillu Parker Bowles.


Nicolas Sarkozy a jeho Carla: On miluje krásu, ona inteligenci

Druhého února 2008 se v Elysejském paláci odehrála ostře sledovaná svatba. Čerstvě rozvedený francozský prezident se potřetí oženil. Jeho další ženou se stala zpěvačka a modelka italského původu Carla Bruni, pro kterou Nicolas také rozhodně nebyl prvním mužem jejího života.

Že ve vztahu s předchozí ženou Cecilií nehrál Sarkozy vždy fér hru, svědčí to, že svatba s Carlou Bruni se uskutečnila necelý půlrok po rozvodu.

225412:gallery:true:true

Také vám vrtá hlavou, jak je možné, že krasavice Carla podlehla prťavému Sarkozymu? Ona sama k tomu ve své knize říká: "Vše se to stalo najednou. Neočekávala jsem někoho tak vtipného, plného života. Byla jsem svedena jeho osobností a inteligencí."

Nicolas Sarkozy Nicolas Sarkozy | wikipedie.cz

A o pár stran dále dodává, že když se poprvé poznali intimně, byla také "trošku přiopilá"...


Václav Havel a jeho Dagmar: Hodně uspěchaná svatba

V roce 1996 (27. ledna) zemřela Havlova první žena Olga na rakovinu.

225415:gallery:true:true

Jen sám Havel ví, jak dlouho pro Olgu truchlil, ale jisté je, že již v září téhož roku se ukázal na koncertu Michaela Jacksona s novou ženou po boku. Tou, která ho uchvátila, byla oblíbená herečka Dáša Veškrnová.

Nejen bulvární deníky, ale i zdroje z Hradu tvrdily, že Havel se s Veškrnovou sblížil mnohem dřív.

V říjnu 1996 herečka po velkém mediálním nátlaku potvrdila, že je "přítelkyní pana prezidenta". Národ byl pohoršen a obliba Veškrnové šla rychle dolů.

Václav Havel a jeho žena Dagmar Václav Havel a jeho žena Dagmar | Foto Blesk - Martin Hykl

Ještě větší šok přišel 4. ledna 1997, kdy se konala na žižkovské radnici malá svatba. Nevěsta přijala jméno Dagmar Havlová a vzala na sebe povinnosti první dámy, které několikrát nezvládla (její pískání ve Španělském sále při volbě prezidenta je dnes již legendární prohřeškem).

Pořádný průvan ve společnosti způsobila také kniha kontroverzního novináře Přemysla Svory. Ten totiž v díle "Sedm týdnů, které otřásly Hradem" vyslovil přesvědčení, že první dáma republiky se intimně sblížila s ošetřujícím lékařem Václava Havla Milošem Rýcem.

Co je na Svorově tvrzení pravda, se dnes už asi nedozvíme. Jisté ale je, že v zemi, kde se první dáma (Livia Klausová) vodí za ruku se svým bodyguardem, je možné všechno.

(Vše o vztahu první dámy republiky a jejího bodyguarda čtěte zde!)

(Zajímá vás, jak Klausova milenka zdrhala z rande? Čtěte zde!)

(Jaké jsou Klausovy milenky? Čtěte zde!)

 

 

Video se připravuje ...
Další videa