Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Metnar, Babišův ministr vnitra, vyhodil šéfa České pošty. Chybí mu prý vize

Autor: ČTK, tl - 
22. února 2018
20:46

Ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar odvolal ve čtvrtek s platností ke konci února generálního ředitele České pošty Martina Elkána. Poště podle ministra chybí smysluplná vize fungování podniku. Metnar na místo ředitele vypíše výběrové řízení, zatím povede Českou poštu ředitel divize poštovní provoz a logistika Vít Bukvic. Podle mluvčího pošty Matyáše Vitíka odchází Elkán po vzájemné dohodě.

Česká pošta, jejímž zřizovatelem je ministerstvo vnitra, musí podle Metnara mimo jiné zrychlit projekt Pošta Partner, zmodernizovat třídicí uzly či balíková centra, zkvalitnit IT infrastrukturu a zaměřit se více na portfolio služeb, které přinášejí finanční efekty.

Projekt Pošta Partner spočívá v převádění některých poštovních poboček z pošty na partnery. Loni v prosinci pošta uvedla, že počet poštovních poboček převedených na partnery stoupl o 189 na celkových 428. Partnerské pošty tak tvořily zhruba 13 procent pobočkové sítě České pošty.

Na nového šéfa bude výběrové řízení

„Poté, co jsem se podrobně seznámil s chodem podniku a navštívil některé poštovní pobočky, mám jen slova uznání pro řadové zaměstnance,“ uvedl ministr v tiskovém prohlášení. „Nicméně České poště chybí smysluplná vize fungování podniku, kterou by bylo možné skutečně rozvíjet,“ dodal.

Ministr se ve čtvrtek s Elkánem sešel. „Dohodli jsme se na ukončení jeho působení ve funkci generálního ředitele České pošty ke konci měsíce února,“ uvedl. Mluvčí pošty dohodu pro ČTK potvrdil.

Nové vedení vzejde z výběrového řízení, podle ministra bude mít za úkol připravit změnu fungování a rozvoje podniku. Tu by měli podle Metnara v „radikálním zlepšení služeb“ pocítit všichni zákazníci i řadoví zaměstnanci České pošty.

Česká pošta spravuje 3200 poboček, což představuje jednu z nejhustších sítí v Evropě. Podnik zaměstnává 30 000 zaměstnanců a v roce 2016 vykázal zisk 193 milionů korun při výnosech 19,4 miliardy Kč.

 

marais ( 23. února 2018 09:59 )

Babiši, jakou vizi může mít asi pošta? Ta je daná jejím posláním.

miano52 ( 22. února 2018 23:04 )

Já s tím vyhozením plně souhlasím a divím se, že to bylo pozdě.Pošta jenom zdražuje a za svoje poplatky neodvádí sjednané služby.Dodnes funguje pravidlo, že vám pošťák strčí do kastlíku oznámení o uložení zásilky a ani se neobtěžuje vám to doručit přímo do ruky i když jste doma!!!Pošta to zdůvodňuje tím, že je přetížená a nemá zaměstnance a pak koukám u nás v baráku, jak pošťačka vzorně vhází všem naším bydlícím občanů našeho domu reklamní letáky, které si nikdo neobjednal a nikdo je nechce!!!Kdo je za ty nevyžádané reklamní letáky platí???Asi ten šéf celé Pošty, jinak by to nedělali.Jinak toho vyhozeného šéfa Pošty dosadil v minulosti do funkce bývalý ministr vnitra CHOVANEC!!!Tak už to všichni chápete????

ttom ( 22. února 2018 21:27 )

Dobře dělají. Patří vyházet tady ty ředitelé nemocnic a manažery státních a polostátních firem všechny. Bylo to tam všechno nalezlý, zkorumpovaný, neudělali nic pořádnýho, jenom zdražovali služby hlavně Česká pošta a když jsem na poště u přepážky chtěl zrušit SIPO, tak mě ta baba odsekla, že to nejde a zavřela přede mnou okno a myslela si .... vypadni. A šéf tady té arogantní ženské u přepážky bere půlmiliónové odměny. Takže všechno vyházet, vypsat výběrové řízení na nové lidi a když se ukáže za 5 let že něco umí, potom možná až nějakou tu korunu jemu na odměnu dát. Jinak nic

dotaz ( 22. února 2018 21:08 )

Hlavně levnější poštovné a známky. To je vždy symbolem státu jak na tom je.

moiaza ( 22. února 2018 21:02 )

To je naprosto v pořádku. Já bych zrušil celou poštu. Noviny nechtějí roznášet, za dopisy a balíky nevědí co by chtěli. Já v podstatě ČP vůbec nepotřebuji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa