Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zásah se samopaly, prostředníčky i přípitky: Merkelová navštívila Česko

Autor: Klára Brunclíková - 
25. srpna 2016
23:15

Angela Merkelová navštívila Česko. Dočkala se politických úsměvů a přípitků, ale i zdvižených prostředníčků a vřavy Čechů. Návštěvu zakončila gratulací České republice k ekonomickým výkonům. Mnohem raději by však asi gratulovala ke změně názoru na uprchlickou krizi. To se ale nepovedlo. Zdůraznil jí to například prezident Miloš Zeman.

Angela Merkelová přijela do Česka po čtyřech letech. A Češi se do jejího vítání pustili zostra. Už při cestě na první kancléřčinu schůzku se pokusil do její diplomatické kolony vjet řidič v černém teréňáku, kterého musela zpacifikovat a zadržet policie se samopaly.

Podívejte se na zatýkání řidiče:

Video  Narušitel kolony  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Návštěvu to ale nenarušilo, a tak během jednoho odpoledne kancléřka zvládla jednat s premiérem, navštívit ČVUT i Miloše Zemana a jeho politickou družinu v podobě vicepremiérů Andreje Babiše a Pavla Bělobrádka. Z překladatelských sluchátek ji za uši několikrát zatahaly české útrapy, které mají na svědomí protiruské sankce (po poslední schůzce dokonce svolila, že si problémy prostuduje), vyslechla si i škálu protiuprchlických argumentů a s Bohuslavem Sobotkou to spláchla „dobrým moravským“.

Nejvíc horko jí ale bylo asi za zavřenými dveřmi Pražského hradu. Během dne totiž zvládala lehce našlapovat okolo uprchlické krize. Prezident Zeman se ale podle očekávání nebál do tématu uprchlíků vášnivě dupnout. „Prezident republiky vyjádřil názor, že pokud si Německo pozvalo ilegální migranty, nemůže formou uprchlických kvót přenášet odpovědnost na země, které je nepozvaly,“ popsal ochotně prezidentův mluvčí průběh schůzky, ještě než kancléřka prošla kolem posledního detektoru na nádvoří Pražského hradu.

Po odchodu z Hradu ale nebylo oddechu, kancléřka zamířila do Lichtenštejnského paláce, kde ji pro změnu čekal pískot a bučení, ale taky předseda Senátu a další politici u večeře.

Celou návštěvu kancléřky Merkelové jsme pro vás sledovali ONLINE, na její průběh se podívejte ZDE:

ONLINE: Angela Merkelová v Praze
 
21:45
25. 8. 2016

Online přenos z návštěvy kancléřky Merkelové tímto končí, děkujeme, že jste s námi dění sledovali.

 
21:39
25. 8. 2016

Předseda Senátu Milan Štěch předal Merkelové výzvu k ukončení protiruských sankcí EU. Kancléřka podle něj slíbila, že se s problémy, které sankce způsobují v ČR, seznámí.

 
21:33
25. 8. 2016

Merkelová pogratulovala České republice k ekonomickému výkonu. Pochválila ekonomické výsledky i nízkou nezaměstnanost, prohlásil Zaorálek.

 
21:18
25. 8. 2016

Na večeři s Merkelovou se diskutovalo o migraci, daňových únicích, ale i o sankcích EU proti Rusku a současné situaci na Ukrajině, řekl Babiš.

 
20:50
25. 8. 2016

Nejen Miloš Zeman, ale i rakouský ministr obrany Hans Peter Doskozil ostře kritizoval vstřícnost německé kancléřky Angely Merkelové k migrantům. Požaduje rychlé svolání summitu EU k navracení odmítnutých žadatelů o azyl, informovala agentura APA.

 
19:45
25. 8. 2016

Německá kancléřka Angela Merkelová dorazila do Lichtenštejnského paláce, kde ji čeká večeře s premiérem Bohuslavem Sobotkou a se členy vlády a Parlamentu. Příjezd její kolony provázel pískot demonstrantů proti kancléřce.

 
19:37
25. 8. 2016

Prezidentův mluvčí o jednání na Hradě: „Obě strany jednání vyjádřily zásadně odlišné názory na otázku migrace, především z islámských zemí. Prezident republiky vyjádřil názor, že pokud si Německo pozvalo ilegální migranty, nemůže formou uprchlických kvót přenášet odpovědnost na země, které je nepozvaly.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

stanislavpolacek ( 26. srpna 2016 08:05 )

Tak nám zase plešatý slizoun zapanáčkoval, naleštil bleskovku vyslechl rozkazy a slíbil věrnost EU až za hrob. Vážení, Sobotku zajímá jenom jedna věc jak to udělat aby se udržel u koryta co nejdéle a proto jeho voliči se musí hodně snažit jináč upadne v dějinách zapomnění což předpokládám. Plešoune nenech nás slušné lidi dlouho čekat a táhni světem.

kurna1 ( 26. srpna 2016 06:55 )

Velice hnusná baba jaga a ta si dovolí přijed do naši země

barracuda.sro ( 26. srpna 2016 06:51 )

Sobotka žádný názor nemá, poslední nicneříkající vyjádření co jsem slyšel........bla bla blabla bla !!!

maledivy2016 ( 26. srpna 2016 05:22 )

Zastřelit tu německou špínu svinnskou!

namoroman ( 26. srpna 2016 00:24 )

Moc smutné je, že na migranty nevyjádřil (vůbec žádný) názor pan premiér Sobotka ! Takže jeho názor na toto téma vlastně nikdo neznáme. Jeho "korektní" (ne)vyjadřování je nechutné a odpuzující ! Co by on neudělal pro koryto v Bruselu, že ?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa