Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Klaus: Brexit je rozbřesk nad Evropou, ranní probuzení bylo úžasná věc

Autor: simao, vr - 
27. června 2016
17:20

Exprezident Václav Klaus přiznal, že měl před hlasováním Britů o odchodu či setrvání v Evropské unii pocit, že k brexitu spíše nedojde. I proto pro něj bylo probuzení do reality „úžasnou věcí“, řekl v rozhovoru pro Blesk. Klaus, který tvrdé kritice podrobil Davida Camerona, v tomto rozhodnutí vidí šanci pro celou Evropu. A kdo může nejvíce vytěžit? Rusové to podle něj nejsou.

„Já jsem usínal s pocitem, že to dopadne rozhodnutím opačného typu. To ranní probuzení byla úžasná věc, je to šance, je to rozbřesk, je to svítání nad Evropou. Je to šance, že se s tou Evropou něco snad může stát,“ okomentoval Václav Klaus ve Studiu Blesku rozhodnutí Britů, kteří si zvolili brexit, odchod z Evropské unie.

Pořádně zostra se přitom Klaus pustil do Davida Camerona. Tomu prý nikdy nevěřil, je pro něj navíc nejhorším britským premiérem. Podívejte se na video:

Video  Klaus: Brexit je rozbřesk na Evropou  - Blesk TV
Video se připravuje ...

„Moskva nejásá, Německo ale ano, míní Klaus

Exprezident se ale pozastavil také nad tím, kdo z nastalé situace může nejvíce těžit. Rusko, jak někteří tvrdí či naznačují, to dle něj není. „Bude z toho těžit jediná mocná, neslabá, silná země Evropy, která na vývoji v Evropě od Maastrichtu po Lisabon šíleně vydělala, a to je prostě Německo. A Německo už je natěšené, že bude hrát vůdčí roli v Evropě,“ varoval Klaus.

„Británie se více méně oslabila. Rusko z toho nemá co těžit, to jenom někteří naši rusobijci a komunistobijci, ač už ten komunismus 27 let skoro nemáme, tak ti budou samozřejmě o tom mluvit,“ podotkl Klaus. Nesouhlasí s myšlenkami typu „Brusel pláče, Moskva jásá“. „Já myslím, že Moskva nejásá, Moskva chce mít také co největší klid v Evropě,“ dodal Klaus.

Velký rozhovor s Václavem Klausem najdete v úterním deníku Blesk. Kompletní video najdete také na Blesk.cz.

ČTĚTE VÍCE: Vše o brexitu

japos22 ( 27. června 2016 19:16 )

Jojo, moc pěkný ráno, nejsou všichni hnané stádo

mnpv ( 27. června 2016 19:07 )

Pokud nám bude dávat dotace a ostatní na nás budou makat, tak asi ano. Ale Brit není Čech, toho si za koblihu nekoupíš. Aspoň většinu ne.

mnpv ( 27. června 2016 19:04 )

Zajímavý je tím, že zatím co většina si nevidí na špičku nosu, tak Klaus vidí hodně do předu a nemýlí se. Proto ho tak lidi nesnáší, zvláště někteří, protože si musí uvědomit ve srovnání s takovým člověkem jak jsou hloupí a omezení

kukuku ( 27. června 2016 18:57 )

Bože, kde se berou tato kvanta volů, kteří mají tu drzost, svá moudra blitá s vypnutým mozkem posílat lidstvu ?

deep_ass_flsting ( 27. června 2016 18:56 )

Koho vás, debile?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa