Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chovanec žaluje Prahu 1. Za šibenice při demonstracích

Autor: všm/čtk - 
4. června 2016
14:26

Týden poté, co ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) prohlásil, že se bude bránit proti rozhodnutí úředníků z Prahy 1, že šibenice na demonstracích nejsou přestupek, podal k Městskému soudu v Praze žalobu proti nečinnosti, píše dnešní Právo. Vadilo mu, že Úřad městské části Praha 1 celou věc odložil, dodává list. Sobotka Chovancům čin ocenil.

Chovance pobouřil fakt, že loňského 1. července na demonstracích z policistů nikdo nezasáhl, a to ani poté, co se tam objevily šibenice. Následně Úřad městské části Praha 1 celou věc odložil na základě výpovědi podezřelého muže.

Ministr tak podal žalobu. V ní podle informací Práva stojí: „Žalovaný vycházel při svém hodnocení převážně z podání vysvětlení podezřelé osoby a řádně nezhodnotil veškeré relevantní skutečnosti daného případu.“

Podle Chovance se ale „nelze plně spoléhat na podání vysvětlení osobou podezřelou, naopak je třeba hodnotit tuto výpověď kriticky a vycházet i z objektivních skutečností“. Úřad měl podle něj vyslechnout druhého muže, co šibenici nesl.

Politik se vyjádřil, že žalobu podává i z toho důvodu, aby se jasně určilo, co už je za hranou zákona a co ne. 

Ministerstvo vnitra považuje za nutné nastavení jasných hranic dovoleného chování, přičemž nošení šibenic na demonstrace a vyhrožování jimi nepovažuje za legální vyjádření svobody projevu, naopak takové jednání považuje za protiprávní,“ uvedl šéf vnitra.

novotnyjan ( 4. června 2016 18:53 )

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-jste-mozna-ani-netusili-CSSD-ve-svem-programu-podpor uje-imigraci-multietnickou-a-multikulturni-spolecnost-globalni-vladnuti-a-novy-svetovy-rad-438174 Chovanče my už víme odkud vítr vane ;)

Nezadat ( 4. června 2016 11:32 )

Potrefená *** nejvíc kvičí a je podělaná strachem.

bizon_pepa ( 4. června 2016 11:17 )

Tak on Chovanec krivak je. Ne, ze ne. Navic, kdyz se sibenicema behali zmateni odborari, tak mu to nevadilo.

hejhej ( 4. června 2016 10:56 )

Potrefená husá kejhá!!!!! Začíná pomalu, ale jistě totalita. Nesmí se na demonstrance šibenice, nesmí se negativně hodnotit nelegální přivandrovalce - hned jsme rasisti, xenofobi, extrémisté, ale živit z našich daní je musíme ( to platí i pro EU - tam posíláme taky hodně a z toho platí vetřelce). Vracíme před r. 1989

tgbg ( 4. června 2016 10:02 )

Svědectví ruského trolla: Za 45 tisíc rublů jsem pracoval pro ministerstvo lží. Zdání ovšem občas klame, dokazuje pohled za zdi petrohradského Centra pro internetový výzkum. V prostorách moderní čtyřpatrové budovy se rodí tisíce falešných účtů, které na diskusních fórech a sociálních sítích umně šíří propagandu kremelského režimu. Promlouvají jimi stovky zaměstnanců institutu, kteří na dvanáctihodinových denních i nočních směnách zajišťují jeho nepřetržitý provoz. Výměnou za nadprůměrný plat se podřizují přísným pravidlům: aktivita na desítkách fór denně, nařízená délka příspěvků, nezbytná klíčová slova. Zákaz projevů v rozporu s oficiální linií. A žádné vycházení nebo smích na pracovišti. Jenže na zábavu stejně není čas, popsal v rozhovoru pro stanici RFE/RL (Svobodná Evropa) Marat Burkhard, petrohradský blogger, jenž pro epicentrum ruské propagandy za 45 tisíc rublů měsíčně pracoval. „Čtyřicet místností, v každé dvacet lidí, kteří plní kvótu 135 komentářů za směnu. Celou dobu jen sedíte a píšete, moc nemluvíte. Což ani nemusíte: práci kolegů máte namonitoru před očima,“ říká. Trollové pracují v trojici s předem danými rolemi. „Jeden ‚zloduch‘, který kvůli autenticitě kritizuje ruskou politiku a úřady, a dva další, co mu oponují - jeden argumentuje obrázkem, druhý odkazem,“ vysvětluje Burkhard. A uvádí příklad.TYPICKÝ ÚKOL.Téma: V řadách ukrajinské armády bojují jednotky NATO.Klíčová slova: ukrajina, rusko, politika, NATO, SVS(soukromá vojenská společnost, pozn. red.)Úkol: Rozběhnout tematickou debatu na 35 fórech.Uživatel flcrbgrjn (troll z jiného oddělení) napíše, že mezi regulérními ukrajinskými vojáky bojují žoldnéři NATO; přidá video údajně zachycující dva americké žoldnéře v Mariupolu. „Média kyjevské junty pořád útočí na Rusko a nestydatě a neúnavně lžou. Tvrdí, že na Ukrajině bojují ruské ozbrojené síly, ale odmítají poskytnout jakýkoli důkaz (žádný totiž neexistuje). Ale když dojde na ukrajinskou armádu, americké loutky utábořené v Kyjevě řeknou, že nej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa