Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ransdorfa spojil s „židoku*vami“. KSČM: Straník to rasisticky nemyslel

Autor: Václav Lang - 
18. února 2016
05:48

Vedení lounské buňky KSČM se vypořádalo se svým členem Tomášem Plocem, který v souvislosti s úmrtím europoslance Miloslava Ransdorfa hovořil o praktikách „židoku*ev“. Výkonný výbor na svém úterním zasedání tento výrok odsoudil a někdejšího kandidáta do lounského zastupitelstva vyzval, aby se napříště zdržel podobných komentářů. 

„Výkonný výbor OV KSČM Louny v souladu s dokumenty KSČM odsuzuje každé projevy rasismu, byť by byly vyjadřovány jakkoliv, a proto se distancuje od těch výroků Tomáše Ploce, které mohou být chápány jako rasistické zejména proto, že je členem OV KSČM, a vyzývá ho, aby se podobných výroků již nikdy nedopouštěl,“ stojí v usnesení z úterního jednání, které má Blesk.cz k dispozici.

Týká se výroku, který Ploc zveřejnil koncem ledna na Facebooku vedle Ransdorfova parte: „Je mi líto, že musel umřít člen naší strany, který věděl příliš mnoho o praktikách ‚židoku*ev‘, které podporují genocidu Slovanů a vytvoření společnosti otrokářského systému, známého pod pojmem NWO, a nadvládu Židů z pokolení Rockefellerů a Rothschildů. Nyní má Miloslav Ransdorf již klid, ale my budeme pokračovat v jeho šlépějích. S úctou k jednomu z největších komunistů naší československé historie,“ napsal v příspěvku, který později smazal.

Tento svůj příspěvek Ploc následně ze sociálních sítí odstranil. Tento svůj příspěvek Ploc následně ze sociálních sítí odstranil. | Facebook Tomáše Ploce

Vedení lounské KSČM ve svém usnesení upozornilo, že Plocovy názory nijak nevyzývají k násilí či nátlaku. „Na rozdíl od některých jiných antikomunistických názorů rovněž zveřejněných na různých internetových stránkách, které lze chápat jako podněty k násilí proti členům KSČM.“

Samotný Ploc se z úterního jednání omluvil kvůli práci. Blesk.cz jej kontaktoval, Ploc se ale odmítl k výroku vyjádřit. Dříve se pouze na sociálních sítích hájil, že expresivní výraz použil v uvozovkách a označil jím ty, „kteří řídí politiku světa v náš neprospěch“.

Obšírněji svůj výrok vysvětlil svému stranickému nadřízenému Stanislavu Rybákovi. „Říkal, že to vůbec nemyslel rasisticky nebo s podtextem, ale že tím mínil lidi, kteří vykořisťují další, že to nemyslel na Židy obecně,“ řekl pro Blesk.cz Rybák, který je předsedou lounské buňky KSČM.

borivojmilosrdny ( 18. února 2016 14:27 )

Komunismus a nacismus si jsou velmi blízké: ¨¨ Prapory výš! Semkněme pevně řady! Milice jdou teď pevným krokem již. A padlí soudruzi jsou všichni s námi tady. V duchu s námi pod rudou vlajkou jdou! ¨¨ (Aktualizovaný překlad známé nacistické písně Die Fahne hoch. Stačilo vyměnit SA za milice a prapor zabarvit rudě, a hned je zřejmé, jak blízké si dvě zločinné ideologie jsou.)

borivojmilosrdny ( 18. února 2016 14:25 )

Komuismus a nacismus si jsou velmi blízké: Prapory výš! Semkněme pevně řady! Milice jdou teď pevným krokem již. A padlí soudruzi jsou všichni s námi tady. V duchu s námi pod rudou vlajkou jdou! (Aktualizovaný překlad známé nacistické písně Die Fahne hoch. Stačilo vyměnit SA za milice a prapor zabarvit rudě, a hned je zřejmé, jak blízké si dvě zločinné ideologie jsou.)

tgbg ( 18. února 2016 13:36 )

RUSKO zničí celou EU !!Začíná to islamisty ,ekonomikou a nakonec může dojít i k válce neboť obsazují celý východní blok těmi základnami !!!! !!

majojo ( 18. února 2016 11:00 )

To je pro KSČM typické. Nedej bože, aby je někdo ještě někdy volil. Ti by potřebovali očistnou kúru v nějakém simulátoru koncentráku, aby pochhopili, proč jsou na "straníka" tak negativní reakce.

moiaza ( 18. února 2016 09:04 )

Opět vidím, že dnes diskutuji pouze inteligenti. Tak kluci, urážejte se jako správní češi. Puberta je součásti mládežnického věku. A kopat do mrtvol je také to české pravé ořechové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa