Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na fotbal beru staršího syna, řekl Sobotka české repre. A kluci mu dali dres

Autor: ČTK, simao - 
6. října 2015
17:00

Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal v úterý po poledni v pražské Kramářově vile národní fotbalový tým. V čele s trenérem Pavlem Vrbou, ale i samotným šéfem českého fotbalu Miroslavem Peltou. A reprezentanty, kteří dorazili na blížící se utkání s Tureckem. Řekl jim, že na jejich domácích utkáních doposud nechyběl. A bral na ně svého staršího syna. 

Premiér hráčům poděkoval za velký úspěch, reprezentace totiž s předstihem postoupila na evropský šampionát, který se v roce 2016 uskuteční ve Francii.

„Pozval jsem nejen hráče, ale i všechny lidi, kteří týmu vytvářejí zázemí, abych jim poděkoval za to, co se jim povedlo. V dnešní době, kdy nás bombardují spíše špatné zprávy vzhledem k tomu, co se děje v Evropě a kolem ní, každý sportovní úspěch potěší. A tohle je velký úspěch pro celý český sport,“ řekl k setkání Sobotka.

Ocenil, že se ze skupiny, kde mezi favority patřili Nizozemci či Turci, podařilo reprezentantům postoupit již nyní. Překvapivě společně s Islandem. Sobotka také vyzdvihl, že za výběr trenéra Vrby hraje řada hráčů z české ligy. „To, že máme ještě dva zápasy k dobru, ukazuje, že reprezentace je v dobré kondici. Dobrým signálem pro budoucnost českého fotbalu je i to, že tahle reprezentace se rekrutuje většinou z hráčů naší ligy,“ dodal Sobotka.

Na domácí zápasy se starším synem

Sám premiér je prý velkým fotbalovým fanouškem. Plánuje navštívit i sobotní předposlední duel probíhající kvalifikace na Letné proti Turecku a těší se na šampionát ve Francii. „Osobně jsem se vás snažil co nejvíc sledovat, se starším synem, který je opravdu velký fanoušek, jsme nevynechali žádné domácí utkání, které se v kvalifikaci hrálo,“ řekl Sobotka fotbalistům. S manželkou Olgou má premiér syny Davida (starší) a Martina (mladší).

Reprezentantům přál premiér hodně štěstí na mistrovství. „Věřím, že tam rozhodně neuděláme ostudu,“ doplnil s úsměvem Sobotka. Tým mu symbolicky předal zarámovaný dres Vladimíra Daridy, v němž český záložník vstřelil v předchozím utkání v Lotyšsku vítězný gól, který znamenal postup do Francie. „Umístím si ho do pracovny na Úřadě vlády,“ řekl Sobotka, který naopak reprezentanty obdaroval odznaky lvíčka do klopy.

O setkání s premiérem pak mluvil obránce Michal Kadlec. „Bylo to zpestření i zážitek. Sem se člověk jen tak nedostane a sledovat tady tu stavbu, i ta vyhlídka z téhle strany na Prahu je nádherná. Teď máme ještě prohlídku celé vily. Je to taková kulturní vložka našeho programu,“ komentoval pozvání do Kramářovy vily. „Byla to přátelská debata. Bereme každého fanouška a jsme za pana premiéra samozřejmě rádi. Doufejme, že přijede i do Francie,“ dodal reprezentační bek s úsměvem.

mikysy ( 6. října 2015 18:41 )

Vsak on nam to Turek brzo vrati i s uroky a nebude to moc o fotbale !

kaskader ( 6. října 2015 17:40 )

to je fajn Bohúšu, ale jsou jiné radovánky na diskuze http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/382579-idealni-pro-bombardovani-syrie-hlasila-ruska -statni-t elevize-v-predpovedi-pocasi.html

vladimir1950 ( 6. října 2015 17:31 )

Za Honzy Žižky se to řešilo razantně.."Vezmi cep a nabrus kosu a vyžeň tu panskou chasu"..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa