Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Povinnému očkování dětí ve školkách už nic nebrání. Zákon podepsal Zeman

Autor: zst - 
25. září 2015
18:55

Novelu zákona o veřejném zdraví podepsal prezident, jinak řečeno – školky nebudou smět přijímat děti bez očkování a povinné to bude i pro výlety známé jako „škola v přírodě“. I přes odpor senátorů zákon minulý týden protlačili poslanci. Kromě očkování upravuje novela také například omezení hluku.

Pod hrozbou pokuty až půl milionu korun budou muset mateřské školky vyžadovat před nástupem dětí potvrzení o proočkování. To je zřejmě nejzásadnější změna, kterou novela zákona přináší. Debata o ní byla přitom velmi bouřlivá a sněmovně ji dokonce vrátil senát se změnami. Horní komora parlamentu chtěla, aby bylo proočkování při nástupu do školky jen dobrovolné, ale aby mělo zařízení o dětech v tomto směru podrobné informace.

Poslanci ale nakonec senátory přehlasovali a novela zůstala tak, jak ji vypracovalo ministerstvo zdravotnictví. Komentář ministra Svatopluka Němečka po hlasování si pusťte ve videu:

Video Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) komentuje schválení novely zákona o veřejném zdraví. Mezi poslanci se debatovalo především o očkování. - Blesk / Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Proti povinnosti očkovat děti byl například Petr Bendl (ODS), který má doma šestiměsíční dítě. Podle něj jsou rizika očkování zřejmá a lidské zdraví nemůže být majetkem státu.

jozefe ( 26. září 2015 10:07 )

Chřipku třeba vypotit v posteli a ne nějaké svinstvo si píchat.

alzbeta59 ( 26. září 2015 07:24 )

nejak se mi muj prispevek nechce objevit, doufam, ze tu potom nebude x3. POkud ano, tak se omluvam.

alzbeta59 ( 26. září 2015 07:19 )

ano, byly jenomze "kdysi" v tech injekcich nebylo asi tolik skodlivin jako dneska >> barium, hlinik, nenarozene fetusy, formaldehyde a podobny humus. Je dokazano, ze tyto ruzne injekce jsou naprosto na prd. Nekdo proste vymyslel vakcinu, velke pharmaceuticke podniky jich udelali miliony no a prodejni politikove z toho udelaji zakon, aby si vsichni napakovali kapsy. Kdo to odnese jsou zdravi lide. Ockovani nema nic spolecneho se zdravim lidi. Daleko lepsi business je kdyz jsou lidi nemocni, protoze to je BUSINESS ktery jim naplni kapsy. Zeptejte se at vam doktor presne napise co v tech injekcich vlastne je, nez to date do vaseho ditete. On vam rekne ze nevi. Ockovani je jeden z hlavnich problemu autismu. Kdysi bylo jedno dite na 10,000. Dnes jich je kolem 100. CoO se zmenilo?? Zacalo se ockovat aby byly deti nemocne. Nam se to stalo v rodine. Z naprosto normalniho zdraveho 5 leteho jsme najendou meli do roku dite s autismem. A nic jsme s tim nemohli delat. Dalsi vec, nez to dite naockuji, davaji vam podepsat nejaky papir? Jako treba ze nikdo nenese zadnou zodpovednost za to, ze vam dite treba zblbne dite, nebo treba i umre?? Dalsi vec co se mi libi, kdyz matky jeci, ze nechteji ve skolkach a skolach neockovane deti, abu se jejich ockovani milacci nenakazili???? Pokud injekce pracuji tak vam se rikaji, tak jim to neuskodi, a pokud i pres ockovani onemocni, tak to nefachci. Je to velmi jednoduche. Ja pracuji v nemocnici a ockovani proti chripce je povinne. Proste "musime". Pred 4 lety jsem injekci odmitla a musela jsem 6 mesicu nosit masku. 60% z lidi co se nechalo naockovat, melo priznaky rymy, a byli z toho ockovani nemocni celou zimu. Ja nemela zadne priznaky rymy, ani rymu samotnou. Vloni uz se nenechalo ockovat asi 10% lidi, vcetne doktoru. Letos to cislo bude jeste vetsi. Uz se tsim na moji masku> Je treba se nad tim co s nami chteji delat a jake plany pro nase zdravi doopravdy maji.

alzbeta59 ( 26. září 2015 06:58 )

mate pravdu, jde o penize, se zdravim to nema co spolecneho

japome ( 25. září 2015 21:52 )

no větší hovadinu nelze vymyslet

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa