Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

David Rath se brání nařčení z útěku: Jirát by měl vyhledat pomoc psychiatra...

Autor: venu - 
25. července 2015
14:11

Má nepravomocně odsouzený David Rath ulité miliony bokem? Touto otázkou se zabývá státní zástupce Petr Jirát, který má za to, že Rath nenastoupí výkon trestu a uteče. „Měl by rychle vyhledat pomoc psychiatra,“ reagoval Rath.

„I kdyby soud uložil to, co jsem navrhoval, tedy propadnutí veškerého majetku, tak by to chudáci nebyli. Zabere se jen ten majetek, o kterém víme. A ten, o kterém nevíme, ten jim velmi, ale velmi dostatečně stačí pro to, aby si žili dobře,“ řekl o Rathovi a manželech Kottových žalobce Jirát v rozhovoru pro iDNES.cz.

Dokonce se vyjádřil, že si myslí, že si David Rath ulil „stovky milionů“. To však Rath kategoricky odmítá. „Jako lékař mám pocit, že by měl rychle vyhledat pomoc psychiatra, vypadá to na vážnou poruchu - obsesivní představy,“ řekl Rath iDNES.cz.

Podle nepravomocného verdiktu by mělo státu propadnout přes 21 milionů korun. „Stále říkám, že pro tento charakter trestné činnosti je forma trestu propadnutí majetku ten nejcitelnější trest, který pachatel dostane. Protože jak říkají zločinci, ‚zavřít můžou, pustit musí‘. Když pachatel ví, že se vrátí do prostředí, kdy si ty ukradené miliony už nebude moct užívat, že bude skutečně žít od výplaty k výplatě, tak je to něco jiného, než když ví, že si odsedí několik let a vrátí se do bohatství,“ řekl Jirát.

David Rath se ohradil i proti tvrzení, že před nastoupením trestu uteče. „Kam bych utíkal? Člověk by neměl utíkat, člověk by se měl poprat,“ uvedl. Po vynesení nepravomocného rozsudku se exhejtman chce odvolat a zkusit se „probojovat“ k lepšímu verdiktu.

tgbb. ( 27. července 2015 13:08 )

Rathův vzor Wolf, oba ČSSD, už zdrhá několik let. Jeho prokurátor asi dal na bláboly Rathova psychiatra a nechal jej utéct. Zloděj Rath chce jít jeho cestou a Jirát to vidí. Prostě co socan, to zloděj.

hejhej ( 26. července 2015 08:38 )

mirkazam: Samozdřejmě, že nejde o politický proces, ale o proces s politickým zlodějem.

mirkazam ( 26. července 2015 07:49 )

sharp...Rath =psychopat..a ten ,kdo by měl vyhledat pomoc psychiatra je právě tento výtečník,který je přesvědčený,že svými kecy že je nevinná oběť obalamutí veřejnost..Je evidentní,že bral vrchem spodem,a jak jsme slyšeli s odposlechů,dobře se u toho bavil.Kecy typu politický proces jsou k smíchu..Už předvedl čeho všeho je schopen a předvedl se jako zbabělá krysa...

xindlceskej ( 26. července 2015 03:13 )

Pokud má minimálně 10mil usd tak má smysl zdrhnout!

meithl ( 25. července 2015 22:47 )

Ať už nastoupí a má kus odsezen, nemá krást.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa