Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rath nevěděl, že v krabici jsou peníze: Případ je podle advokátky vymyšlený

Autor: ČTK, ČTK - 
13. července 2015
10:10

Před soudem v Praze začala závěrečná řeč obhájkyně bývalého poslance Davida Ratha, obžalovaného z korupce. Marcela Ondřejová nejdříve namítla, že nedostala dost času na studium spisu. Soud jí žádost o prodloužení lhůty zamítl. Advokátka zmínila, že Rath považuje případ za vymyšlený. Není si prý vědom toho, že by kdy převzal úplatek, jak tvrdí obžaloba.

Pokračování soudu s bývalým hejtmanem Davidem Rathem, obžalovaným z korupce, dnes provázejí námitky expolitika, týkající se údajné podjatosti soudu. Rathova nová obhájkyně Marcela Ondřejová také znovu žádala o více času na studium spisu.

Soud žádost zamítl a Ondřejová začala číst závěrečnou řeč. Zejména shrnula předchozí Rathova vyjádření, ve kterých obžalobu odmítl. Bývalý hejtman Středočeského kraje tvrdí, že je případ zmanipulovaný. Ondřejová uvedla, že Rath si není vědom přijetí úplatků, a odposlechy, které jsou jedním z hlavních důkazů obžaloby, to podle ní rovněž nedokazují.

Rath soudce Roberta Pacovského požádal, aby rozhodl o námitce na jeho podjatost před začátkem závěrečných řečí. Námitka souvisí s výměnou Rathových obhájců v předchozích měsících. Původně ho obhajovali Roman Jelínek a Adam Černý, Rath jim ale vypověděl plnou moc, kterou dal právníkovi Michalu Pacovskému, strýci soudce.

Advokát ho podle Ratha sám oslovil, protože mu chtěl pomoci s obhajobou. Nakonec ale zastupování odmítl. Podle Ratha se měl přesto soudce Pacovský z případu ihned vyloučit kvůli rodinnému vztahu. Rath také naznačil, že Michal Pacovský podle jeho informací mohl od obhajoby ustoupit kvůli tlaku z rodiny.

Rath je obžalován z ovlivňování veřejných zakázek z doby, kdy byl hejtmanem Středočeského kraje. Týkaly se opravování staveb a modernizace nemocnic. Hrozí mu až 12 let vězení, žalobce Petr Jirát navrhuje nejméně devět let a propadnutí majetku. Policie Ratha, jenž byl i poslancem, zadržela v květnu 2012 a soud ho poslal do vazby, odkud se dostal v listopadu 2013. Hlavní líčení trvá od srpna 2013.

akko ( 16. července 2015 17:58 )

Tak to tak vypada,ze "nekdo" dostane poradny balik a vse se zamete pod koberec...Rath bude cisty a cela Ceska verejnost bude Armada blbcu,kteri budou muset uznat,ze cela vec byla jen vymysl...Rath dostane odskodneni a spousta lidi se mu bude muset omluvit...

milan1959 ( 13. července 2015 16:02 )

Arabský bláboly. Inspektor Trachta tvrdí, že je zabil el. proud. Případ je vyřešen

milan1959 ( 13. července 2015 15:56 )

. .

8xxx8 ( 13. července 2015 15:39 )

postler:Oficiální zpráva. „Žaludek mají úplně rozpadlý, a to z důvodu velkého množství jedu, který se oběma obětem do žaludku dostal. Je to jed, který ze žaludku udělá takovou rosolovitou konzistenci. Tedy velmi, opravdu velmi silný jed,“ popsal ředitel státní nemocnice v Hurghadě stav zemřelých.  Podle lékařů to musel extrémně silný a prudký jed, který rozhodně nepochází ze stravy. Pitva navíc prokázala zbytky průjmového onemocnění, kterým měly obě zemřelé trpět.  Ředitelem nemocnice v Hurghadě Hosámem ad-Dín Hasanem Abdem. Andělé měli pravdu jako paní Kudláčková jed vloni vyvěštila z karet!! Abdeme!Povoláváme tě na září k soudu!  Opáčko pro POPELKY. Oficiální zpráva. „Žaludek mají úplně rozpadlý, a to z důvodu velkého množství jedu, který se oběma obětem do žaludku dostal. Je to jed, který ze žaludku udělá takovou rosolovitou konzistenci. Tedy velmi, opravdu velmi silný jed,“ popsal ředitel státní nemocnice v Hurghadě stav zemřelých.  Podle lékařů to musel extrémně silný a prudký jed, který rozhodně nepochází ze stravy. Pitva navíc prokázala zbytky průjmového onemocnění, kterým měly obě zemřelé trpět.  Ředitelem nemocnice v Hurghadě Hosámem ad-Dín Hasanem Abdem. Andělé měli pravdu jako paní Kudláčková jed vloni vyvěštila z karet!! Abdeme!Povoláváme tě na září k soudu!  DOTŘETICE POPELKY Oficiální zpráva. „Žaludek mají úplně rozpadlý, a to z důvodu velkého množství jedu, který se oběma obětem do žaludku dostal. Je to jed, který ze žaludku udělá takovou rosolovitou konzistenci. Tedy velmi, opravdu velmi silný jed,“ popsal ředitel státní nemocnice v Hurghadě stav zemřelých.  Podle lékařů to musel extrémně silný a prudký jed, který rozhodně nepochází ze stravy. Pitva navíc prokázala zbytky průjmového onemocnění, kterým měly obě zemřelé trpět.  Ředitelem nemocnice v Hurghadě Hosámem ad-Dín Hasanem Abdem. Andělé měli pravdu jako paní Kudláčková jed vloni vyvěštila z karet!! Abdeme!Povoláváme tě na září k soudu!

byvalyvoliccssd4 ( 13. července 2015 15:20 )

A proč bychom měli chránit takového blba? Do lochu půjde ne proto, že je zloděj jako každý socan, ale za to, že se přitom nechal chytit. Krást se musí umět. Jako třeba náš vzor - nedávno zemřelý Standa Grossovic.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa