Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman dostal pivo, pít musel vodu. Mávají mi už jen čtyři blbečci s červenými kartami, chválil si v Plzni

Autor: simao, zb - 
4. března 2015
14:47

Na Hradě prohlašoval smrt abstinentům, a tak snad aby pana prezidenta nepobouřili, připravili v Plzni Miloši Zemanovi soudek piva – prezidentský speciál. Zeman si v Plzni chválil, že na něj v krajích obvykle čeká už jen jen pár „blbečků“ s červenými kartami, zatímco v Americe mu tleskalo 16 tisíc lidí. Přijel i s manželkou Ivanou, která vytáhla bílé šaty a pastelové zelené sáčko, v jakém se ukázala už v Emirátech.

Prezidentský pár přivítali v západočeské metropoli hejtman Václav Šlajs (ČSSD) s manželkou Petrou. A připravili si pro ně i dary. Miloš Zeman měl zajisté radost z prezidentského speciálu – soudku piva, se kterým se rád vyfotil.

Ani pivem Zeman nepohrdne, ačkoli nedávno na Hradě vyzdvihoval především víno a při focení s vítězi soutěže Salon vín prohlašoval – snad vtipem – „smrt abstinentům“. Podle hradního mluvčího Ovčáčka tehdy šlo o narážku na Adolfa Hitlera, který alkoholu neholdoval.

Podobně rázně se k abstinentům Zeman dnes v Plzni nestavěl, sám byl ostatně o vodě. S minerálkou, kterou před něj a jeho manželku postavili, však poněkud bojoval – nedařilo se mu ji otevřít. Kromě soudku však dostal Zeman i loutky Spejbla a Hurvínka, neboť právě v Plzni bylo založeno jejich divadlo v roce 1930 českým loutkohercem Josefem Skupou.

„Blbečci“ s červenými kartami a první dáma v pivovaru

To pro první dámu Ivanu Zemanovou, která do Plzně dorazila v bílých šatech s nenápadným květinovým vzorem a zeleném sáčku, na krku pak s perlovým náhrdelníkem (a s perlou i na prstýnku a náušnicích), přichystali na začátek třídenní prezidentské návštěvy koš s chodskou keramikou. A poté odjela na vlastní část programu – do rodinného pivovaru v Chodové Plané a Dětského domova Čtyřlístek.

„Očekával jsem, že před vchodem do plzeňského krajského zastupitelstva bude stát alespoň několik lidí s červenými kartami a já řeknu panu hejtmanovi: ‚Vidíš, Václave? Nikdo není ve své vlasti prorokem. Před dvěma dny mi vestoje v Americe tleskalo šestnáct tisíc lidí a tady mávají čtyři blbečci červenými kartami.‘ A ono se tak nestalo, takže se zdá, že Plzeňský kraj je dobře spravovaný a k tomu panu hejtmanovi blahopřeji,“ pronesl přitom podle Plzeňského Deníku na úvod své návštěvy Zeman s narážkou na své vystoupení na konferenci v americkém Washingtonu a také na hloučky odpůrců, které na něj při příjezdech do krajů obvykle čekají.

tacoo ( 14. března 2015 23:50 )

tgbb. ( 8. března 2015 23:54 )

Tady se prezidentovým odpůrcům jen nadává do blbečků. V Putinově Rusku je už střílejí na ulici. U nás jim zatím prezident jen nadává a zatím je nenechává střílet. Zatím.

spirito ( 7. března 2015 17:09 )

Bylo vidět, že Havel je inteligent a opravdový prezident uznávaný všemi občany ČSR. Ne jenom takový, který se chválí, že je "prvním svobodně zvoleným" a přitom plácá samé nasmysly, za které se mu posmívá už celý svět.

settt ( 6. března 2015 20:00 )

je to chudák....

yorana ( 5. března 2015 16:06 )

Stydím se za to co je teď na hradě. Nenávistný, prolhaný, samolibý stařec a kolem něho snůška ambiciózních všehoschopných hovádek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa