Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krnáčová chce vyházet čtvrtinu lidí z magistrátu Prahy! A útočí na Hudečka

Adriana Krnáčová je od listopadu novou primátorkou Prahy
Adriana Krnáčová je od listopadu novou primátorkou Prahy  (Autor: Foto Blesk - Martin Přibyl)
Autor: simao, ČTK - 
19. ledna 2015
17:00

Na magistrátu fungovala řada věcí špatně, tvrdí nová primátorka Prahy Adriana Krnáčová. Rozhodla se pro změny v jeho struktuře. Do tří let by také chtěla propustit až čtvrtinu zaměstnanců. Vedle toho Krnáčová oznámila mj. to, že podala přihlášku do Babišova hnutí ANO. A zaútočila i na svého předchůdce ve funkci Tomáše Hudečka.

Chce na magistrátu slučovat i rozdělovat odbory, měnit systém auditů a do tří let propustit až 25% zaměstnanců, kterých je na úřadu nyní zrhuba dva tisíce. To dnes prozradila primátorka Prahy Adriana Krnáčová. Změnit by se také měl způsob přijímání zaměstnanců na magistrát, uvedla Krnáčová. „Následně se musí změnit rovněž práce s lidmi. Neexistuje kvalitní interní komunikace, ta tu evidentně nikdy nebyla,“ míní primátorka.

Zvolena do úřadu byla loni v listopadu. Jako vůbec první žena se dostala do funkce šéfa Prahy. Jako kandidátka za ANO, přičemž minulý týden podala přihlášku do strany. Do konce ledna chce pak vedení Prahy rozhodnout o osudu problematického projektu Opencard, který Prahu vyšel minimálně na 1,35 miliardy korun. „Jsem vázaná mlčenlivostí,“ odmítla však Krnáčová pro ČTK komentovat detaily.

Primátorka pak do konce dubna čeká na první analýzy fungování úřadu. „Současná struktura úřadu, kterou máme, je nevhodná. Třetina mé práce nyní je věnovat se úřadu, protože tomu chudákovi se nikdo nevěnoval,“ upozornila dnes Krnáčová. Magistrát podle ní funguje špatně například v oblasti školství nebo zdravotnictví. Některé odbory prý byly v minulosti nesmyslně rozdělovány, jiné zase spojovány – to se týká podle ní například odboru stavebního a odboru územního plánu. 

Krnáčová se opřela do Hudečka. Ten se brání

Za „manažerské selhání“ však označila Krnáčová situaci kolem Institutu plánování a rozvoje (IPR), který vznikl za bývalého primátora Tomáše Hudečka. IPR má na starosti mimo jiné územní plánování a vypracovává urbanistickou strategii Prahy. Chybou podle Krnáčové bylo, že magistrátu byly některé kompetence odebrány a byly přeneseny na IPR. „Postavili tak úřad proti té organizaci. To je manažerské selhání,“ uvedla ČTK Krnáčová. Magistrát a IPR podle ní musí spolupracovat, ne bojovat.

Podle exprimátora Hudečka však IPR jako městská plánovací a vědeckovýzkumná instituce bránila neefektivnímu plánování města a jejím cílem bylo významně ušetřit veřejné prostředky. „Což špatní politici bez patřičného vzdělání a rozhledu neví,“ brání se kritice Hudeček. „Těžko může stát městská instituce proti městu, když je městská,“ dodal.

dingous ( 6. února 2015 20:02 )

Keď sa hromy stratia, Slováci ožijú do Čech sa nakvartýrujú... To byl napřed ten minister dopravy, co si dovedl na ministerium svýho milence potom Dědyš potom Krnajzlíková za chvíli budeme volit svýho slovenskýho "prezidenta ČR" Kolik asi tak je Čechů v řídících orgánech na Slovensku ???

marais ( 20. ledna 2015 11:37 )

Opatrně s vyhazovy lidí, nastane chaos a pak se nadělají chyby...a kdo je zaplatí?????? občané ?

satanklaus ( 20. ledna 2015 01:55 )

Krnda je jenom jednou z Babišových figurek Neumí mluvit, neumí jednat, palici má prázdnou, dělá jenom to, co dostane od Babiše befelem, stejně jako ostatní Babišovy figurky, přes který ovládá už z velký části Česko, tenhle zasrranej čobolskej mafián Český nesamostatný ovce si tohle gaunera zvolily , jelikož podvědomě po poddanství toužej a bojej se samostatnosti a svobody , která vyžaduje osobní zodpovědnost.

qtek ( 19. ledna 2015 19:30 )

Krnáč zastřelil Housku

kozrz ( 19. ledna 2015 19:01 )

Takže Kladeňák taky katastrofa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa