Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman se na návštěvě opřel o prezidenta: Pak balil holky!

Autor: Vera Renovica, kru - 
27. listopadu 2014
05:44

Jestli česká hlava státu něco nesnáší, tak jsou to schody. Prezident Miloš Zeman (70) totiž takřka necítí chodidla a potřebuje hůlku. V Tádžikistánu ale byla nutná trojitá opora!

Kromě ředitele protokolu Jindřicha Forejta (37), který je Zemanovým osobním nosičem hůlky, to byl včera také tádžický prezident Emomali Rahmon (62). Právě v jeho zemi je teď Zeman na státní návštěvě a po vojenské přehlídce měl problém vyjít schody do prezidentského paláce v Dušanbe. Zemanůvzdravotní stav je ale podle posledních komentářů z Hradu stabilní – zlepšila se mu cukrovka, pouze necitlivost nohou mu pořád dělá neplechu. Zemana do Tádžikistánu kromě propojení českého a tamního byznysu táhla také nostalgie.

Byl zde totiž za totality a zároveň se jednalo o jeho první cestu do zahraničí. „Před třiceti lety jsme zaváděli v Tádžikistánu výpočetní techniku pro zemědělskou produkci,“ řekl na podnikatelském fóru.

Prezident navštívil také hotel, ve kterém tehdy bydlel. Přivítala jej tam děvčata s tradičním chlebem a květinami. V Zemanovi se probudily donchuánské choutky: „Nevím, co je krásnější, zda vy, anebo ty růže!“ První dáma Ivana Zemanová (49) byla daleko...

Video Novináři jako Sněhurky? Zeman jim nabízel "otrávená" jablka! - Vera Renovica, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Chaoticky naplánovaná cesta první dámy

První dáma Ivana Zemanová (49) si jako manžel jela prohlédnout krajinu severní Moravy za tmy. Zatímco před 14 dny prezident obdivoval v noci z vlaku Osoblažsko, tak první dáma si za tmy a mlhy vyjela do Hrčavy. Z prastaré horské vísky neviděla kromě školy nic. Druhý den započala první dáma v Orlové. Následovaly Odry, poté Štramberk, Příbor a muzeum v Kopřivnici. Jezdilo se tam a zpět, říkají místní.

tgbb. ( 27. listopadu 2014 18:52 )

To by nešlo, i kdyby se projel po zábradlí (s čouhajícím hřebíkem na konci, který z něj udělá tetičku)

handgood ( 27. listopadu 2014 11:18 )

Jako dárek si odsud odvážel bednu koniny a bednu jablek. Kdo ví, co dostal v Číně. Nebyla to bedna psího nebo kočičího? Pokud to Zeman všechno sní, stane se z něj opravdu zvíře.

zabibol ( 27. listopadu 2014 10:48 )

Rusko by chtělo u nás svrhnout pomocí i různých naivů prezidenta, protože Zeman nechce abychom byli zataženi do válečných konfliktů. Jestli má někdo pocit, že by chtěl prolévat krev někde na bojišti tak ať proti Zemanovi přilévá oleje do ohně.

zabibol ( 27. listopadu 2014 10:47 )

Rusjo by chtělo u nás svrhnout pomocí i různých naivů prezidenta, protože Zeman nechce abychom byli zataženi do válečných konfliktů. Jestli má někdo pocit, že by chtěl prolévat krev někde na bojišti tak ať proti Zemanovi přilévá oleje do ohně.

ivoadler ( 27. listopadu 2014 10:16 )

Jsem rád, že Zeman chodí o holi. Po druhé už prezidentem nebude. Ale dokud jím je, tak odvádí svoje. Měli bychom mít víc bývalých prezidentů. Těm chlapcům jenom prospěje, když budou trochu devalvovaný. Odpadnou tak naše vžité představy o tatíčkovi prezidentovi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa