Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Exkluzivně přímo ze Zemanova pokoje: Troška je úspěšný, Špidla propadák

Autor: Vera Renovica - 
25. listopadu 2014
18:00

Reportérka Blesku byla přímo prezidentem Zemanem pozvaná na exkluzivní rozhovor do jeho hotelového pokoje. V poslední den státní návštěvy Kazachstánu se chtěl pochlubit s tím, v čem na cestě uspěl, a také, aby je obdaroval! A chvíli dokonce předstíral, že půjde o dar otrávený…

Zemanův oblíbený příměr je o tom, že lepší než pojídat jablka je sázet jabloně. Kazašský prezident Nursultan Nazarbajev (74) jej ale převezl, a jako dar mu pár plodů poslal. Zeman se rozhodl, že jde o ideální dar, a „důkaz přátelského vztahu k novinářům“. Jenže si neodpustil svůj typický černý humor. „Až budete odcházet, nezapomeňte na ta jablka. Do každého z nich jsem injekční stříkačkou vpravil příslušnou dávku strychninu,“ pravil novinářům. 

Špidlovi se směje

Na otázku Blesku také zareagoval na tvrzení expremiéra Vladimíra Špidly, že Zeman je „Zdeněk Troška české politiky“. „Pan Zdeněk Troška je a byl úspěšný režisér a jeho filmy měly vysokou návštěvnost. Vladimír Špidla je oproti tomu neúspěšný předseda vlády, neúspěšný předseda sociální demokracie, neúspěšný eurokomisař, neúspěšný kandidát na senátora v jižních Čechách, a pokud jsem správně informován, neuspěl ani v komunálních volbách,“ vypálil proti svému někdejšímu politickému kolegovi sžíravou kritiku. Dodal, že na neúspěšné lidi reaguje „s úsměvem a soucitem“. 

V zahraničí ho berou

Zatímco doma za svých několik posledních výroků čelí tvrdé kritice a veřejným protestům, v zahraničí je vítán s velkou pompou. V hlavním městě Kazachstánu Astaně jej dokonce oslavovaly obrazovky na ulicích a pochvalně se o něm vyjadřovala místní média. Se Zemanem, který jednal s tamním prezidentem, předsedou vlády i předsedou senátu, přiletěly desítky českých podnikatelů a českým firmám se podařilo uzavřít smlouvy za celkem 450 milionů dolarů (takřka 10 miliard korun). 

tgbb. ( 1. prosince 2014 10:47 )

Prdlajs strychnin. Měl strach, aby si někdo doopravdy nějaké nevzal, protože je chtěl všechny sežrat sám.

salto ( 26. listopadu 2014 09:26 )

zabibol ( 26. listopadu 2014 07:42 )

Teď už je naprosto jasné, kdo v r.1989 zvítězil. KGB(Putler a spol) a STB(Ertepla a Perokrad), kteří jednají jedině v zájmu ruských fašistických zachvačiků a okupantů. Ertepla a Perokrad jsou stejní zrádci jako komunistické loutky Dubček a Svoboda, kteří nás darovali ruským okupantům a vyžírkům.

iveta.lom. ( 25. listopadu 2014 20:53 )

Já bych se spíš strachovala ze Zemanových proruských výroků, to už fakt hraničí se šílenstvím. Víte, že dneska prohlásil, že má být Ukrajina finlandizovaná? To by mě zajímalo, kdyby nás Rusko zabralo. Také bychom měli být finlandizovaní? Jestli to takhle půjde dál, tak tedy nevím…

ingmarie ( 25. listopadu 2014 19:47 )

Zeman je hlupák, který si neúspěšně hraje na inteligenta. Naposledy v Kazachstánu. Dělá pro Putina užitečnou práci a Česku velmi škodí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa