Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Šťastný otec Jurečka se pochlubil čtvrtým synem! Kdo je mezi ministry tátou rekordmanem?

Autor: simao - 
12. listopadu 2014
16:33

Ministr zemědělství Marian Jurečka má doma čtyři kluky jako buky. Fotkou s nejmladším synem Mikulášem se nyní pochlubil na Facebooku. Se čtyřmi dětmi však stále ještě ztrácí na táty-rekordmany. V současné vládě se velkou rodinou může pochlubit třeba Martin Stropnický, hned šest dětí pak měl zesnulý Josef Lux!

Manželé Jurečkovi se čtvrtého přírůstku do rodiny dočkali letos na konci března. A malý Mikuláš roste jako z vody. Svému ministerskému tatínkovi dělá radost. „Malej, ale moc šikovnej,“ napsal lidovec Jurečka k fotce, kterou zveřejnil na Facebooku a začal sklízet kladné ohlasy. ˜„Ještě chybí nějaká holčička,“ upozornila ministra na Facebooku jedna slečna. 

Pro nejmladšího ministra Sobotkovy vlády je rodina největším štěstím. Razí motto, že „slabí muži mají milenky a silní rodiny“.

V Sobotkově vládě je však více mnohonásobných otců. Pořádně početnou rodinu má kromě Jurečky i ministr obrany Martin Stropnický – vedle vlastních dětí Matěje, Anny a Františky z prvního manželství je i tátou dětí své ženy Veroniky Žilkové. Společně pak mají dceru Kordulu.

Čtyři děti přivedl na svět i Andrej Babiš – z prvního manželství má dvě, z druhého vážného vztahu se svou současnou životní partnerkou Monikou Babišovou pak dceru Vivien a syna Frederika.

Šestinásobný táta Lux. Také vedl zemědělství

Babiš a Jurečka však stále ještě zaostávají za někdejším lidoveckým ministrem a místopředsedou Klausovy i Tošovského vlády Josefem Luxem (†43). Ten měl hned šest dětí.

„Vždycky jsme chtěli s manželem velkou rodinu. Mám šest dětí a teď už jsem i devítinásobná babička. Vnoučata vám nedovolí propadat chmurám. Ale velikost rodiny pochopitelně není důležitá. Oporou vám mohou být i dvě děti. Můj muž vždycky dbal na to, abychom k sobě měli blízko. A to je i jeho odkaz v naší rodině. Že stojíme při sobě, i když on už tu není,“ říkala v roce 2011 Aha! vdova po Josefu Luxovi Věra. Její manžel, někdejší šéf lidovců a Jurečkův předchůdce na postu ministra zemědělství zemřel v roce 1999. Luxovi zjistili těžkou leukemii, podstoupil úspěšnou transplantaci kostní dřeně, ale podlehl komplikacím, které způsobil zápal plic.

majojo ( 13. listopadu 2014 00:25 )

Takže když budu absolutní blb a budu se nekontrolovatelně množit, mám ůpost na ministerstvu jistý?

majojo ( 13. listopadu 2014 00:24 )

Bohužel to dítě vpadá jako tatínek.

majojo ( 13. listopadu 2014 00:23 )

Když to poprvé nafotil Saudek, byl to originál. Od té= doby bylo mnoho plagiátorů - ale takovýhohle nasmachrovasnýho tlustoprda abys mezi nimi pohledal. To snad oběhne zeměkouli jako sranda. Fakt už chybí aby takhle zapózoval mladej Kim.

ninka64 ( 12. listopadu 2014 23:17 )

Ale, ale....dítě bys měl/la vynechat, každé dítě je milé a hezké, spíš mi vadí, že má pan ministr potřebu vystavovat své špekaté tělo.

lukreciaborgia ( 12. listopadu 2014 21:10 )

Nechci být válečný štváč,ale nemá náhodou 3 dcery a čtvrtého kluka?Stejně jako Gazdík?Ten má taky 3 dcery a narodil se mu asi před půl rokem poslední kluk.A Maroš Benda,ten má taky 4 dětí a 6 sourozenců.Všichni jsou na ministerstvech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa