Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman slavil na Hradě s olympioniky: Na SELFIE ho nepřemluvila ani Sáblíková!

Autor: zal, ČTK, simao - 
18. dubna 2014
20:42

Prezident Zeman nepodlehl módním trendům. I když Barack Obama svou selfie s viceprezidentem Bidenem má, český prezident zůstal při společném focení olympioniků stranou. Se sportovci ze Soči si však dnes na Hradě alespoň připil. Nechyběla při tom ani první dáma Ivana.

Prezidenta Zemana, který dnes olympionikům ze Soči na Hradě gratuloval k úspěchům, čeští olympionici k pózování nepřemluvili. „Bylo super vidět ostatní lidi z olympiády zase po nějaké době,“ potěšilo tak alespoň autorku fotky Martinu Sáblíkovou.

Zeman přijal sportovce společně s manželkou Ivanou ve španělském sále. Na pódium se vedle hlavy státu postavily mimo jiné zlaté medailistky Sáblíková a také Eva Samková či biatlonistka Veronika Vítková.

Překvapená Samková: Zazpíval jim Mistr Gott!

Zhruba dvacetiminutový program okořenil i záznam toho nejzajímavějšího ze Soči. A zakončila jej česká hymna, kterou přišel nečekaně zazpívat Karel Gott. "To jsem byla překvapená, docela jsem koukala," přiznala Samková.

"Musela jsem se soustředit, abych se na něj pořád nedívala, na živo jsem ho viděla poprvé," přidala se lehce nastydlá, ale nadšená Sáblíková. "Přijetí bylo super, bylo příjemné slyšet, že pan prezident ocenil všechny ty, co se dostali na olympiádu, to k tomu patří," dodala úspěšná rychlobruslařka.

Zemana na selfie nedostali

To biatlonistka Vítková přivítala, že oficiální část byla krátká. "Tak, teď si můžu konečně sundat lodičky," ulevilo se jí. "Příšerně mě bolí nohy, nejsem na to zvyklá, nedá se to vydržet," pravila s úsměvem. Na společné a vysmáté selfie sportovců však Vítková chybí. Stejně jako další sportovci - třeba Samková nebo Lukáš Bauer.

Sáblíková pořídila selfie: Olympijští sportovci na Hradě Sáblíková pořídila selfie: Olympijští sportovci na Hradě | archiv Blesku

Olympionikům se nepodařilo "ulovit" ani mistra Gotta. Přesto jde o zajímavý příspěvek do módy selfies, které však nepodlehl ani prezident Zeman. I když v USA na ještě ostřeji sledovaný počin stačili v tomto týdnu dva lidé - prezident Barack Obama a viceprezident Joe Biden.

Na svém Facebooku český prezident alespoň dnešní slavnostní setkání okomentoval: "Pro mne i pro mou manželku bylo ctí přivítat dnes ve Španělském sále Pražského hradu účastníky naší olympijské výpravy, kteří reprezentovali Českou republiku na Zimní olympiádě v Soči. Všem českým olympionikům jsme blahopřáli."

maryfox ( 19. dubna 2014 12:06 )

Voliči si přáli líný, ožralý prase.Je to jejich právo.

maryfox ( 19. dubna 2014 12:03 )

Zeman by svým podbradkem všechny zastínil.Tučná kulhavá troska se mohla při setkání s Karlem Gottem alespoň zamyslet nad tím, proč je o dost let starší muž v tak vynikající kondici.Zeman se jenom natřásá a oslavuje cizí schopnosti a výkony, které jistě nevzešly z lenosti, bůčku a kořalky.

mrdkazeman ( 19. dubna 2014 03:04 )

Gauner Turbohroch Osmilaločný v akci.To je fakt k zblití

evolucius ( 19. dubna 2014 02:06 )

 to rekni v Blesku...ja pouzivam kdyz, tak sebefotky..

abzk ( 19. dubna 2014 01:23 )

Si zaznamenal selfie až při Oskarech, jo? O selfie se píše a mluví už řadu let

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa