Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Premiér Jiří "ty vo*e" Rusnok terčem posměchu: Buran, nebo jenom člověk?

Rusnok by ráda Mandelovi na pohřeb vydelegoval Zemana, ten ale není zdravotně fit.
Rusnok by ráda Mandelovi na pohřeb vydelegoval Zemana, ten ale není zdravotně fit.  (Autor: ČTK)
Autor: ex, simao - 
8. prosince 2013
05:00

Pouštět si pusu na špacír se nevyplácí, obzvlášť, když jste ve Sněmovně a nedaleko od vás leží mikrofony. Na to zapomněl Jiří Rusnok (53), když se nepatřičně rozpovídal o cestě na pohřeb zesnulého exprezidenta JAR Nelsona Mandely (†95). A za své řeči, plné vulgarismů, schytal kritiku. Najdou se však i lidé, kteří se premiéra zastávají.

Krátký rozhovor se slovníkem dlaždiče neúmyslně natočili nahrávací zařízení České televize, které zajišťují přímý přenos z jednání ve Sněmovně. Rusnok si o pohřbu Mandely povídal s ministrem obrany Vlastimilem Pickem (57) a ministrem financí Janem Fischerem (62). Hrozil se, že přijde o plánovaný oběd a večeři, pokud bude muset příští neděli letět na pohřeb. A společně s ministry nevybíravě rozebíral, jestli by tu cestu zvládl prezident Miloš Zeman (69). Zda by kupříkladu zvládl schody do letedla. „Ještě tam bude nějaký průser, člověče,“ děsil se v nahrávce Fischer. Sprškou "ty vo*e" však zaujal především Rusnok.

Prezident Miloš Zeman, který Rusnoka dosadil do čela úřednické vlády, se k samotné nahrávce nevyjádřil. Jeho mluvčí pouze Blesku vzkázal, že je Zeman stále v rekonvalescenci a na Mandelův pohřeb by tak mohl jen předseda Senátu nebo Poslanecké sněmovny. "Účast zástupce ČR na pohřbu významného prezidenta JAR vyřešíme v následujících dnech, abychom důstojně uctili památku muže, který je symbolem boje za lidská práva, svobodu a rovnoprávnost," napsal premiér Rusnok Blesk a ke svým vulgarismům dodal: "Za ta slova se omlouvám".

Sobotka: Rusnok a spol. jako puberťáci

Rusnok však již za svá slova stihl sklidit mnoho posměchu. Nechápe ho ani jeho možný nástupce ve funkci premiéra Bohuslav Sobotka. "Je docela překvapivé, na jaké úrovni mezi sebou členové této vlády komunikují. Mně to trošku piřpadalo, jako když se na záchodě baví puberťáci někde ve čtvrté třídě základní školy, a nečekal bych, že právě takto bude vypadat rozhovor mezi premiérem, ministrem financí a dalšími členy vlády," okomentoval Sobotka kauzu Rusnok a přiznal, že se tohle téma probíralo i na jednání zástupců budoucí vládní koalice. "Nekomentuji soukromé rozhovory, které nebyly určeny pro mě. Nejsem voyeur," zdržel se v TV Nova tentokrát štiplavých poznámek opozičník Miroslav Kalousek.

Video  Takto se Miroslav Kalousek (ne)vyjádřil ke kauze premiéra Rusnoka  - Blesk - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Bosák: Rusnok jako Ivánek

Pořádný rozruch způsobil Rusnok i na sociálních sítích. Řada lidí se za Rusnoka stydí, zklamal je, či ho považují za burana, najdou se však i tací, kteří se premiéra zastávají a poukazují na to, že i Rusnok je jen člověk. Nejvíce uživatelů si však prostě a jednoduše dělá z Rusnoka legraci. Jako třeba známý sportovní komentátor Jaromír Bosák, který si při poslechu nadávek premiéra Rusnoka vzpomněl na fotbalovou hru "Ivánku, kamaráde". A nebyl sám. 

strnad86 ( 9. prosince 2013 12:19 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

zadnice ( 9. prosince 2013 10:44 )

Od "pracovníků" ČT je to opravdu, ale opravdu velice "seriózní" honem to předat světové veřejnosti!!!

versutus ( 8. prosince 2013 23:09 )

Členové KSČM se navzájem oslovují soudruhu, v ČSSD příteli, Lidovci bratře, v ODS kmotře a ve SPOZ vole!

holanek ( 8. prosince 2013 19:52 )

Nemohu se k tomu nijak vyjádřit. Dosud k tomu nezaujal stanovisko ani komentátor Hosp. novin Jindřich Šídlo, ani občanský aktivista Matěj Hollan z Brna. Jsem zmatený a celý národ také, protože bez těch dvou se nedokážeme v té situaci orientovat.

akko ( 8. prosince 2013 18:49 )

Banda kasparu,nic jineho nez kaspari...a je jedno,kdo tam sedi...stejne se casem zase pohadaji,vytknou si kdo co a Kolik ukradl a opet zustana vse pri starem...a "ty vole" sedi...presne...muzou se tak oslovovat navzajem a vsichni...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa