Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kmotr v teplákách: Novák jako vězeň hrabe listí a uklízí odpadky!

Autor: oj, Helena Lacinová - 
7. listopadu 2013
18:28

Kdysi vlivný kmotr ODS, milionář, který si liboval v luxusu. Dnes vězeň Alexandr Novák, který uklízí odpadky a hrabe listí na teplickém fotbalovém stadionu. Exsenátor si odpykává čtyřletý trest za přijetí více než 43milionového úplatku.

Z bývalého člena a vlivného kmotra ODS se stal skoro vzorný vězeň. Získal si takovou důvěru vedení věznice, že sám dochází pracovat na necelý půl kilometru vzdálený fotbalový stadion.

„Pokud odsouzený neselhal v průběhu zkušební doby, dochází na venkovní pracoviště sám. Týká se to trestů v dohledu a dozoru,“ potvrdil mluvčí teplické věznice Michal Kruťa nepřímo Novákův volný pohyb. Takoví vězni podle Kruti mohou požádat i návštěvu kina nebo divadla, kam je doprovodí vychovatel v civilu.

„Je to podle nového zákona,“ zdůvodnil mluvčí a dodal, že na pracoviště zařazuje odsouzeného vězeňská komise. Věznice v Teplicích má sedm venkovních pracovišť a každý vězeň má povinnost pracovat venku nebo uvnitř.

Alexandr Novák tedy získal "kšeft" takříkajíc přes ulici. Jeho pracovní doba je od 7.30 h do 15.30 h přičemž dochází do věznice na oběd. Na stadionu zametá listí, shrabuje. Uklízí kelímky. Fyzická práce mu očividně prospívá. Zhubl a získal vynikající fyzickou kondici. Pryč jsou doby, kdy měl s hubnutím problém a coby chomutovský starosta se veřejně vsadil o peníze ve prospěch charity.

Dohnat ho nyní, když žene po šichtě ze stadionu do věznice, je docela problém. Mluvit však nechtěl.

salto ( 8. listopadu 2013 07:28 )

Ono by se řeklo Chomutov - Řápková, Novák, ale ono to vypadá, jako když je alespoň 95% ódeesáků opravdu zlodějská a podvodnická chamraď. Bohužel zákony si tento dobytek uštrikoval tak, aby byli téměř nepostižitelný

salto ( 8. listopadu 2013 07:23 )

To by byla sledovanst v televizi

vlaku ( 7. listopadu 2013 22:27 )

cityjail - má naprostou pravdu. Za ty prachy, které má si žije v lochu jako král. Pochybuji, že by bengo běhal vedle něj. Není nikde vidět, že by odsouzený držel v rukou nějaké koště. Cipísek není cipísek,ale pořádný CYP !

derek ( 7. listopadu 2013 21:41 )

42 mega uplatek a 5 mega pokuta čistej zisk 37 mega Justice vs. Novák 0:1

cityjail ( 7. listopadu 2013 20:55 )

Že tys na Angličtině škrábal do lavice neslušný obrázky místo abys dával bacha? Přelož si můj nick

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa