Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trafikanti z ODS jsou zpátky v práci: O úplatcích jednali mimo Sněmovnu, tvrdí žalobce

Jeden z osvobozených aktérů v kauze Nagyová Marek Šnajdr se vrátil po propuštění z vazby do Čepra
Jeden z osvobozených aktérů v kauze Nagyová Marek Šnajdr se vrátil po propuštění z vazby do Čepra  (Autor: Foto Blesk - Jiří Krušina, Alexandr Malachovský)
Autor: simao - 
26. srpna 2013
14:27

S humbukem opustili vazební věznice, pak se potichu vrátili zpátky na svá teplá místečka do dozorčích rad. Jenže vyšetřovatelé se nevzdávají, že exposlance ODS Šnajdra, Fuksu a také Petra Tluchoře dostanou zpátky za mříže. Podle žalobců totiž domlouvali trafiky mimo Sněmovnu a nikoli na její půdě, kde se na jejich počínání vztahovala poslanecká imunita.

Bývalí poslanci ODS Tluchoř, Šnajdr a Fuksa se měli nechat podle policie zkorumpovat, když své mandáty složili výměnou za "výhody". Pro Šnajdra a Fuksu to byla teplá místečka v dozorčích radách státních podniků Český Aeroholding a Čepro.

Jenže Nejvyšší soud v červenci rozhodl, že stíhání za to být nemůžou, na jejich počínání, ať už bylo jakékoliv, se prý vztahuje poslanecká imunita. Olomoucké státní zastupitelství se však snaží dokázat, že imunita tady nemá význam. A že exposlanci domlouvali s Janou Nagyovou úplatky mimo Sněmovnu.

"Jednání osob, v němž je spatřováno výše popsané podezření ze spáchání trestné činnosti, se neodehrálo v Poslanecké sněmovně ani v jejích orgánech," stojí v dokumentu Olomouckého státního zastupitelství, který připouští, že se z menší část některé schůzky na půdě Sněmovny uskutečnily, ale v rámci čistě soukromých, nikoli pracovních jednání.

Tluchoř a spol. prý navíc nejdříve přijali nabídnutý úplatek a až "poté, co předmětný trestný čin měl být dokonán", vzdali se poslaneckých mandátů, uvádí server Novinky.cz. Vrátí se trafikanti kvůli tomu zpátky do basy? Zatím v relativním klidu pracují dál. Exministr zemědělství Ivan Fuksa přitom za měsíční vazbu přišel v Českém Aeroholdingu o měsíční plat. "Po dobu, co byl ve vazbě, měl takzvaně překážky na straně zaměstnance, a tím pádem mu tak v tomto období neběžela mzda," řekla Insideru mluvčí společnosti Michaela Lagronová

123automobil ( 27. srpna 2013 14:13 )

123automobil ( 27. srpna 2013 14:11 )

PRASE!!!

123automobil ( 27. srpna 2013 14:11 )

123automobil ( 27. srpna 2013 14:11 )

anezat ( 26. srpna 2013 23:11 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa