Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Zeman v Chorvatsku: Uvítal bych více českých investic v Srbsku

Zeman by uvítal více českých investic v Srbsko. Na snímku s chorvatským prezidentem (vlevo) a premiérem.
Zeman by uvítal více českých investic v Srbsko. Na snímku s chorvatským prezidentem (vlevo) a premiérem.  (Autor: EPA)
Autor: shp - 
30. června 2013
23:49

Český prezident Miloš Zeman, který dnes přicestoval do Chorvatska na noční oslavy vstupu země do Evropské unie, by uvítal větší ekonomickou spolupráci se Srbskem a účast českých společností na srbské privatizaci.  Zeman to prohlásil na záhřebské schůzce se srbskou hlavou státu Tomislavem Nikoličem.

Zeman se ještě před oficiálním zahájením ceremonie setkal se svými chorvatskými protějškem Ivem Josipovičem a srbským prezidentem Nikoličem. S Nikoličem česká hlava státu diskutovala o rozvoji ekonomické spolupráce, obzvláště pak o možnosti zvýšení českých investic v Srbsku a zapojení českých společností do srbské privatizace.

Podpora vstupu do EU

Zeman rovněž podpořil Bělehrad v rozhovorech o členství s Evropskou unií a v dialogu s Prištinou. Srbsko se svou někdejší provincií vede rozhovory o urovnání vztahů a o vyřešení statusu srbské menšiny v Kosovu. Na noční oslavy do balkánského státu míří několik desítek vrcholných představitelů evropských zemí a EU. Účast mimo jiné přislíbili unijní prezident Herman Van Rompuy nebo předseda Evropské komise José Manuel Barroso.

itartas ( 7. července 2013 13:34 )

...já možná jsem v očích co jsou stejně inteligentní jako ty hlupačkou, ale to mne nemůže v žádné případě odradit od toho, abych jim oponovala v té jejich zabedněnosti.

itartas ( 7. července 2013 13:24 )

satanklaus ( 1. července 2013 19:17 )

Když tohle napíše jedna z nejvyhlášenějších hlupaček na zdejších diskuzích, tak to mě to teda vážně sebere dokonce tak, že se můžu smíchy potrhat

itartas ( 1. července 2013 17:51 )

satane: pokud nazýváš Srby pakáží a sebe řadíš mezi normální lidi, tak opak je pravdou!

satanklaus ( 1. července 2013 15:32 )

To s tím IQ píšeš jistě o sobě S "blbem" sis začala totiž ty Jo schopnej gauner dovede vysát i chudou zem, to jo. Ale jenom blbec jde do obchodování s vychcanou pakáží, co nedodržuje smlouvy a podvádí. Nejsem a ani nechci být ani jedno z toho. Já jsem v obchodování pro oboustrannou serióznost. S tou se člověk vždycky dostane nejdál. Ale ti, co na slušnou úroveň nemaji, museji holt hledat křivé cesty.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa