Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Plomby zdarma, shodla se koalice!

Autor: evak, ČTK - 
1. června 2011
22:48

Dvě a půl hodiny věnovali ve středu lídři stran vládní koalice diskusi o personálních otázkách ve vládě. Podle zdrojů z jednání ale nic konkrétního nedomluvili a dohodli se, že v debatě o tématu budou pokračovat ve čtvrtek. Na večerní schůzce se podle místopředsedkyně Věcí veřejných Karolíny Peake shodli na hrubých rysech první fáze zdravotní reformy.

Do roku 2014 by měla spoluúčast pacientů stoupnout o pět procent. Amalgámové plomby platit pacienti nebudou. Další rezervy chtějí politici podle Peake hledat v lékové politice, správě pojišťoven a například lázeňství.

Věci veřejné dávaly před jednáním najevo, že diskusi o personálních otázkách ve středu hodlaly otevřít. ODS naopak před schůzkou prohlašovala, že diskusi o personálních otázkách nelze předřazovat před dosažení shody na reformách tak, aby mohly začít platit v termínech domluvených v koaliční smlouvě.

VV nechtěly ustoupit od toho, že některé zubní plomby by měly být hrazené pojišťovnami. Tento požadavek VV už minulý týden zablokoval podle ODS a TOP 09 shodu na reformě.

Personální změny se řešily jen krátce

Věci veřejné, jejichž staronový předseda Radek John v dubnu opustil křeslo ministra vnitra a v květnu funkci vicepremiéra, žádají v usnesení ze své víkendové konference "důstojné zastoupení" strany v kabinetu. Chtějí čtyři křesla, jak stojí v koaliční smlouvě, a nikoli jen dvě. Hrozí odchodem z kabinetu. Strana navíc už dříve vyzvala k odchodu ministrů obrany Alexandra Vondry, zemědělství Ivana Fuksy (oba ODS) a financí Miroslava Kalouska (TOP 09).

Proti změnám je podle všeho i ODS, v níž už se začaly ozývat hlasy volající po vyloučení VV z vlády.

warumfernet ( 3. června 2011 17:53 )

že nikdo nestojí o pokračování modrobolševické vládní kliky natož o ty jejich deformní zlodějské nápady. Když už i svaz podnikatelů je nasraný na penzijní reformu, tak to už by měla Nečasova tlupa ***ů, paků, atd... jít do řiti a to kanálama.

komentator ( 3. června 2011 05:30 )

Dle nejnovějšího průzkumu veřejného mínění, kteřý si nechaly udělat Lidové noviny, až 90% chce odchod Nečasovy vlády! A následně buď vládu vedenou socany nebo ještě lépe předčasné volby!

komentator ( 3. června 2011 05:27 )

Poskytnutí zdarma naprosto nejlevnějšího stomatologického zákroku tj. amalgámová plomby, která je běžně poskytovaná zdarma již 70 let, označují ti debilové z koaličních stran za velký výdobýtek pro lidi! Copak si zejména profláklí topáci ti různí Kalousci, Hegrové, Drábkové myslí, že budou z lidí dělat blbce? A o těch přiblblých Véčkařích lépe nemluvit! Jejich volební preference se jim nezvýší když nebudou zpoplatněny amalgámové plomby! Vždyť tyto plomby nebyly nikdy zpoplatňovány!!

komentator ( 2. června 2011 18:45 )

Ty myslíš, že je špatné, že Komise EU prověřuje zlodějské obchody Topolánkovy vlády (předražené ceny atd), které pak musí zatáhnout obyčejní lidi? Vždyť Komise EU jde po krku Topolánkovi, Bartákovi, Parkanové, kalouskovi, kteří byli namočeni v těch zlodějinách! Ty nejsi crakazasecraku malej vůl!! Copak ty to nechápeš ty pitomo?!?

crakazasecrak ( 2. června 2011 16:29 )

ale má žiji v UK ty víš o tom prdlajs

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa